Thomas Beatie (34) har født en datter på et sykehus i Bend i Oregon i USA.

Både far og datter skal ha det bra.

Thomas ble født som kvinne, og het tidligere Tracy Lagondin. 34-åringen har gjennomgått kjønnsoperasjoner for å bli mann, men har allikevel beholdt sine kvinnelige kjønnsorganer.

- Jeg valgte å ikke gjøre noe med kjønnsorganene fordi jeg ville ha et barn en dag, sa Beatie i et intervju med Oprah Winfrey.

Thomas fikk en inseminering, som kona Nancy utførte hjemme hos paret, og det ble brukt sæd fra en anonym donor. Fødselen skal ha skjedd på søndag.

- Jeg føler at det ikke er et mannlig eller kvinnelig begjær å få et barn. Det er et menneskelig behov. Jeg er et menneske og jeg har rett til å få et biologisk barn, har Thomas sagt.

ØNSKET SEG BARN: Thomas Beatie avslørte på Oprah Winfrey i april at han var gravid. © FOTO: Westley Hargave / Barcroft Media

En kilde på St Charles Medical Center i Bend sier til ABC News at det var en naturlig fødsel. Andre medier har meldt at barnet kom til verden ved et keisersnitt.

- Hun er veldig søt og veldig pen, sier kilden på sykehuset.

Thomas Beatie avslørte at han var gravid i april. Bildene av den gravide mannen med skjegg gikk verden over. Amerikaneren startet sitt liv som mann i 20-årene og har vært gift med kona Nancy i fem år.

- Barnet er helt friskt. Dette ser jeg på som en normal graviditet, sa Beaties fødselslege, Kimberly James, til Oprah Winfrey i april.

ABC News har denne uken filmet Beatie i det han forlot sykehuset og gikk inn i en bil. En kvinne fra sykehuset gikk sammen med den nybakte faren og bar et barnesete med et hvitt teppe over.

HANDY MOR: Fødselslegen sier at graviditeten til Thomas var helt normal. © FOTO: Mark Clifford / Barcroft Media

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!