KVINNENE FLAUEST: ¿ Særlig kvinner kvier seg for å fortelle kjæresten at de onanerer, sier sexolog og samlivsrådgiver Gro Isachsen. © FOTO: Sexologen.no

- Onani er mer tabu i parforholdet enn både flørting og tidligere forhold, hevder sexolog og samlivsrådgiver Gro Isachsen overfor klikk.no.

Flaut

Ifølge Isachsen er det særlig kvinner som ikke vil fortelle kjæresten at de onanerer.

Det kan oppfattes som flaut eller ytterst privat.

- Mange har en illusjon om at de skal få sexbehovet fullstendig dekket av den andre - noe som svært sjelden er tilfellet.

Gro Isachsen har møtt par som overhodet ikke snakker sammen om noe som omhandler kjønnslivet.

- Vi er så forskjellige på dette området. Mens noen har et totalt åpent forhold, har andre så mange tabu at de ikke engang tør ha sex uten dyne, forteller sexologen.

Fantastisk eks-sex

Hun synes ikke det er merkelig at så mye som én av tre vil holde tidligere forhold skjult for sin nåværende kjæreste. Og hun råder alle til å tenke seg godt om før de legger ut om sexen i tidligere forhold.

- Ikke fortell om alle dine fantastiske seksuelle opplevelser fra fortiden. Det kan være sårende og gjøre usigelig vondt for partneren. Særlig i parforhold hvor det allerede eksisterer en ukultur og paret ikke har det så bra sammen, sier Isachsen.

- Var eksen bedre i senga enn din nåværende kjæreste, bør du holde dette skjult, ellers kan det gå ut over selvtilliten til din nye partner. Og om dine tidligere opplevelser inneholder aktiviteter som er utelukket for din nåværende partner, kan for mye åpenhet føre til usikkerhet i forholdet, mener Isachsen.

Drøye sexfantasier

At par ikke vil dele sexfantasiene sine, tror Isachsen kan ha å gjøre med at disse kan være mye drøyere enn hva man i realiteten kunne tenke seg å gjøre.

- Fantasiene kan gå for langt over streken for akseptert seksuell praksis, sier Isachsen.

- Vi kan også la være å fortelle om fantasiene fordi partneren kan tro at man faktisk ønsker å realisere disse fantasiene. Det er for eksempel mange kvinner som fantaserer om voldtekt, noe de overhodet ønsker å oppleve i det virkelige liv.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!