Svigermor og svigerdatter gikk ned 25 kilo

Louise og Litta er tok en felles avgjørelse. Sammen nådde de målene.

FORNØYDE: Litta (til venstre) og Louise har til sammen gått ned 25 kilo.

FORNØYDE: Litta (til venstre) og Louise har til sammen gått ned 25 kilo. Foto: Vektkonsulentene

Publisert Oppdatert

Louise Buch har alltid vært en slank kvinne - helt til hun fikk barn. Etter to graviditeter viste vekten 15 kilo for mye. Hun prøvde pulver- og suppekurer, men kiloene kom raskt tilbake hver eneste gang.

- I fjor sommer så jeg et bilde av meg selv fra ferien, og det fikk meg til å våkne: Sånn skulle jeg bare ikke se ut, sier Louise.

Hun visste om Vektkonsulentene via en venn, og den kvelden feriebildene ble studert sammen med svigerfamilien, bestemte Louise og svigermor Litta Buch at det var deres tur til å gå ned i vekt.

- Louise hadde snakket om det før, og jeg hadde også noen bilringer som irriterte meg - jeg følte meg utilpass i kjole. Så da Louise fortalte om Vektkonsulentene, sa jeg med én gang at det prøver vi, forteller Litta.

Fakta

Louise Buch

  • 31 år, butikkassistent.
  • Veide 72,5 kilo. I dag veier hun 57 kilo.

Litta Buch

  • 58 år, sykepleier.
  • Veide 71,6 kilo. I dag veier hun 62 kilo.

En annen livsstil

Den 13. september i 2012 møtte de to opp hos vektkonsulent Ida Holm i Odense. De ble veiet og bestemte seg for et mål. Så fikk de kostprogrammet og en grundig innføring i prinsippet. Da veide Louise 72,5 kilo og Litta 71,6 kilo. I dag har de begge nådd målet, nemlig 57 kilo for Louise og 62 kilo for Litta.

Det var fint å gjøre dette sammen, vi har kunnet støtte hverandre. Da vi handlet inn sammen første gang, trillet vi hver vår handlevogn fylt med grønnsaker og frukt til kassen.

- Jeg er forbauset over at en kostendring kan gjøre så mye. Min mann har også gått ned, selv om han ikke har fulgt kostprogrammet slavisk, sier Litta, og fortsetter:

FØR: Louise (til venstre) fikk sjokk da hun så dette bildet av seg selv, og ville ha sin gamle kropp tilbake. Litta irriterte seg over bilringene.

FØR: Louise (til venstre) fikk sjokk da hun så dette bildet av seg selv, og ville ha sin gamle kropp tilbake. Litta irriterte seg over bilringene. Foto: Vektkonsulentene

- Det er en annen livsstil, det må man være innstilt på. Nå er jeg mer bevisst på kvaliteten på maten jeg kjøper. Før kjøpte jeg for eksempel kjøtt med opp til 22 % fett. Magert kjøtt er litt dyrere, men mye sunnere.

På jobben hennes har de mye salat å velge i, men Litta tar med kjøtt eller tilbehør hjemmefra.

- Og jeg har sagt til kollegene mine at de ikke skal friste meg med søtsaker.

Som motivasjon har Louise hele veien sett på feriebildene hun var misfornøyd med.

- Men jeg har også sett på bilder av meg fra før jeg ble gravid, for det var den kroppen jeg ville ha tilbake. Jeg hadde også spart på noen klær fra før den første graviditeten, som jeg satte meg som mål at skulle passe igjen - og de er nesten litt for store nå, sier Louise.

Kan skeie ut

Littas irriterende bilringer er også forsvunnet, men det er ikke bare kroppene som har forandret seg.

SUNNE VANER: Hele familien nyter godt av at Louise og Litta fortsetter å følge kostprogrammet.

SUNNE VANER: Hele familien nyter godt av at Louise og Litta fortsetter å følge kostprogrammet. Foto: Vektkonsulentene

- Jeg har fått mye mer energi. Jeg har to gutter på tre og fem år, og nå er jeg mye mer til stede for dem. Vekttapet har også gitt mer selvtillit, sier Louise.

Begge er overbevist om at kiloene ikke kommer tilbake denne gangen.

- Da jeg gikk over på stabilisering, hadde jeg faktisk mistet lysten på sukker og fett. I dag kan jeg godt nyte et stykke kake - men ikke for ofte, sier Litta. Louise er enig:

- Jeg har bestemt meg for å fortsette med kostdagbok. Selvfølgelig kan jeg skeie ut med litt kake, men det er viktig for meg å følge kostprogrammet i hverdagen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning