Utfordringer

Slik takler du lunsj på jobben

Spiser du lunsj i kantina på jobben? Les hva du bør velge for å holde kostprogrammet.

FRÅTS I VEI: Har du salatbar på jobben, er du heldig.

FRÅTS I VEI: Har du salatbar på jobben, er du heldig. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Lunsj i kantina på jobben er gjerne både enkelt og bekvemt. Men det kan være en utfordring når man skal følge et tilrettelagt kostprogram. Dette bør du passe på:

- Spis en enkelt skive kjøtt eller et enkelt stykke fisk - skjær fettet fra kjøttet.

- Fyll halvparten av tallerkenen med grønnsaker - jo grovere jo bedre, og mindre salat, fordi det inneholder mindre næring. Ta kun litt olje på grønnsakene, så tar du opp de fettoppløselige vitaminene.

- Ta masse friske krydderurter, hvis det finnes, eller gode smakfulle krydder, men spar på saltet.

- Velg brun ris, hele korn etc. - en enkelt spiseskje er nok.

- Ta bare en enkelt skive grovt rugbrød, dropp det hvite brødet.

STYR UNNA: Dressinger og fete sauser.

STYR UNNA: Dressinger og fete sauser. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock

- Unngå sauser og frityrstekt mat.

- Unngå poteter, hvit pasta og hvit ris.

- Hopp over desserten med et smil, og ta i stedet med en frukt eller litt grønt - det vil minske tretthetsfølelsen etter lunsjen.

Spiser dere lunsj ute, kan du velge de sunneste alternativene, og be om å bytte ut for eksempel potetene med grønnsaker. Det er lov!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag