Ned 5 kilo på 2 uker

Har du hørt om den nye suksessdietten?

Endelig lanseres 5:2-kombi i Norge. Spis smart alle dager, og kiloene vil rase.

SNART FERIE? Med denne dietten går du ned 3-5 kilo på to uker.

SNART FERIE? Med denne dietten går du ned 3-5 kilo på to uker. Foto: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Det er ferietid, og vi koser oss, slapper av og nyter livet.

Etter noen uker sniker kanskje feriekiloene seg på, men disse er det heldigvis lett å bli kvitt.

Nå lanserer Vektkonsulentene en ny superdiett, som kombinerer det beste fra to suksesser. Vi snakker 5:2 kombinert med smart og ikke minst utrolig god mat. Resultatet er et vekttap på 2-3 kilo i uken.

I løpet av en uke spiser man smartkarbokost med normalt kaloriinntak i fem dager. To valgfrie dager spiser man smartkarbo med redusert kaloriinntak, altså lett faste.

Du kan kjøpe boken 5:2-KOMBI her.

- Den proteinrike maten øker metthetsfølelsen under fastedagene og sikrer høyere stoffskifte, sier Tine Senger hos Vektkonsulentene.

Økt metthetsfølelse

Vektkonsulentenes legegodkjente Smartkarbokur gir et raskt og effektivt vekttap. Den fungerer også veldig bra for dem som ønsker å kickstarte en vanlig og mer langsiktig kostomlegging.

- Vår Smartkarbokur er basert på økt proteininntak, et sunt fettnivå og en lav karbohydratmengde, samt et generelt redusert inntak av kalorier. Økt mengde proteiner setter i gang i stoffskiftet, sikrer et stabilt blodsukkernivå og øker samtidig mettheten, da proteiner metter langt bedre enn både karbohydrater og fett, sier Senger.

SUKSESS: Hilde Martinsen gikk ned tre kilo på en uke med Kombikuren.

SUKSESS: Hilde Martinsen gikk ned tre kilo på en uke med Kombikuren. Foto: Privat

I Kombikuren er det litt flere kalorier på de fem normale dagene, og færre på de to fastedagene. I gjennomsnitt betyr det 1300 kalorier daglig for kvinner, 1600 for menn. Kombinasjonen smartkarbo og fastedager gir en ekstra positiv effekt, og du vil merke at kiloene forsvinner raskt.

I oppskriftene er det lagt vekt på ingredienser som øker smaksopplevelsen og metthetsfølelsen. Det kan være vanilje, mynte, basilikum, chili og mørk sjokolade. De gode smakene øker motivasjonen og gjør det enklere å gjennomføre. Dessuten vil måltidene garantert falle i smak hos resten av familien.

Ellers er det mye egg, mager kesam, cottage cheese, røkelaks, frukt, bær, grønnsaker kylling og fisk. Det brukes mye linser, kikerter og bønner, men også poteter og brød. Er det noe du ikke tåler eller liker, kan du enkelt erstatte det med noe annet.

Overraskende resultater

UKEMENY: Som Premium medlem hos Vektkonsulentene kan du velge 5:2-kombikuren i kostdagboken.

UKEMENY: Som Premium medlem hos Vektkonsulentene kan du velge 5:2-kombikuren i kostdagboken. Foto: Vektkonsulentene

- Dette funker! sier superslanker Hilde Martinsen. Etter en uke på Kombikuren var hun tre kilo lettere.

Dette er 5:2-kombi:

  • En to ukers kur som er beregnet på voksne, friske mennesker som trenger et raskt vekttap. Enten for å få en inspirerende kickstart på en slankekur, eller som en effektiv omlegging av kosten.
  • Dietten kombinerer det beste fra suksessene Smartkarbo og 5:2-dietten.
  • På smartkarbodagene skal du spise fire måltider. Totalt kaloriinntak per dag: 1700 kcal for kvinner, 2000 for menn.
  • På fastedagene skal du bare spise tre lette måltider. Den proteinrike kosten skal sikre god metthetsfølelse og et høyere stoffskifte. Totalt kaloriinntak per dag: 500 kcal for kvinner 600 for menn.
  • Den første uken kan du forvente å gå ned 2-3 kilo, den neste uken 1-2 kilo. Kuren bør ikke følges i mer enn to uker.
  • Etter to uker på denne menyen er det viktig at du fortsetter å spise sunt og variert, og ikke minst mosjonerer regelmessig, for å holde vekten eller gå ytterligere ned.

- Der fikk virkelig fart på vektnedgangen, som hadde stoppet opp for min del. Det er supergod og enkel mat som setter fart på sakene, og jeg merker det godt rundt midjen. Dessuten er huden min blitt bedre!

Webdesigner Lene Rian har tilsvarende erfaringer. Etter tre dager på Kombikuren hadde hun allerede gått ned to kilo.

- Helt utrolig, sier Lene, som er blitt hekta på flere av oppskriftene og har fått samboeren til å endre mening.

- Han var skeptisk, men nå maser han om mer jordbær og kesam. Det er så god mat, og jeg er god og mett. Fastedagene var litt utfordrende første uken, men nå er det bare gøy, sier Lene.

Hun har også opplevd en annen positiv effekt.

- Jeg sover mindre, men våkner tidlig av meg selv og kommer kjapt i gang med dagen. Føler meg full av energi og mer våken. Veldig deilig, dette kommer jeg til å fortsette med. Jeg er overrasket over hvor godt slankemat kan være, og med så god effekt.

Les mer om Lenes erfaringer her.

Kombikuren er lett å følge med "miks og match"-oppskrifter til 14 dager. Det er frokoster, lunsjer, mellommåltider og middager. Du kan følge en foreslått meny, eller sette sammen som du vil. Du kan også velge å bare følge kostreglene. De sier hvor mye av hva du kan spise til de ulike måltidene hver dag, så det er enkelt å følge for eksempel i kantina på jobben.

Følger du kuren i to uker, kan du forvente å gå ned to-tre kilo i uken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning