Trill deg en bolle uten å bli rund

Halvparten så mange kalorier som i andre boller

Sol i hytteveggen eller hjemmekos. Her er bollene du spiser med god samvittighet.

ANDRE BOLLER: Maks kos med bare halvparten av kaloriene.

ANDRE BOLLER: Maks kos med bare halvparten av kaloriene.

Publisert Oppdatert

Ferietid betyr kos, og kanskje har du tenkt til å bake?

Disse bollene smaker fantastisk godt! Friske innspill av banan, mango, kokos og vanilje.

Og du kan spise dem med god samvittighet, de inneholder nemlig bare halvparten av kaloriene som klassiske boller med fyll.

Vektkonsulentenes solskinnsboller har en krem av frukt, og det er kun 1 ts sukker i deigen. Kcal per bolle: 150.

 

 

Du trenger (ca 15 stk):

2,5 dl skummet melk

NAM! Kremen blir like god om du har den inni etter steking.

NAM! Kremen blir like god om du har den inni etter steking. Foto: Julie Gjestvang

0,5 pakke gjær

25 g margarin til baking

1,5 dl mager kesam

ca 8 dl hvetemel (mulig du trenger mer)

1 ts sukker

50 g søtningsmiddel (pulver)

1/4 ts salt

Krem:

1 banan

1 mango

Revet skall og saft fra 0,5 sitron

1 ts vaniljepulver

10 g mandel- eller kokosolje

 

Slik gjør du:

Smelt smør og bland med melk og gjær. Rør inn kesam, sukker, salt og søtningsmiddel.

Ha i mesteparten av melet og rør godt til en klissete deig.

La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Form deigen til boller, lag en grop i bollene og fyll med krem. Stek dem gylne på 250°C i 8-10 minutter.

Alternativt: Stek som vanlige boller, avkjøl, del dem i to og fyll med krem i midten.

Krem:

Kjør alle ingredienser i en blender til kremen er tykk og glatt.

 

Tips: Tilsett sukkerfritt syltetøy etter smak i kremen, i stedet for vaniljepulver. Mandel- eller kokosolje kan droppes. 

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag