Avgjørelsen er tatt, du har satt deg et mål og noen delmål, og du har tenkt gjennom hvordan du skal nå dem. Du er helt mentalt klar, men er kjøkkenet ditt klar for nye tider?

Fire grep som får kjøkkenet til å spille på lag med deg:

1) Start med at rydde opp i kjøleskapet. Fristelser skal fjernes! Kjøp en kjøleboks - i den kan du samle det du ikke skal spise, men som andre i familien fortsatt spiser. Sett den bakerst i kjøleskapet, og fyll resten av plassen med den sunne maten du nå skal spise.

2) Fryseren skal også ryddes for fristelser og enkle løsninger à la pizza, ferdigretter, panert fiskefilet og lignende. I stedet skal den fylles med fristende, sunne matvarer, som også kan være enkle å tilberede.

3) Tøm kjøkkenskap og skuffer for kjeks, kaker, godteri og snacks. Dette bør du ikke ha tilgjengelig på kjøkkenet.

4) Gi deg selv en gave i form av nye, lekre bokser og beholdere. Det er mye mer motiverende og innbydende når maten er i beholdere i stedet for plastposer, og hvis de har faste plasser i skuffer og skap.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!