Lillian Müller deler sine diett-tips

Tror jeg kan bli 120 år

Lillian Müller har en biologisk alder som er nesten halvparten av sin virkelige alder. Nå vil skjønnhetsdronningen bli den eldste kvinnen i historien.

GRØNT ER SKJØNT: Lillian Müller mener 
hun har funnet ungdomskilden og deler dette eksklusivt med 
Her og Nås lesere.

GRØNT ER SKJØNT: Lillian Müller mener hun har funnet ungdomskilden og deler dette eksklusivt med Her og Nås lesere. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Publisert Oppdatert

Lillians egen diett

Frokost: En halv liter kildevann og en halv liter friskpresset appelsinjuice sammen med en plantebasert vitamin- og mineralpille.

Lunsj: Cirka én kilo med frisk fruktsalat der jeg varierer mellom banan, ananas, papaya, jordbær, fersken, druer, plommer, aprikos, avhengig av hva som er best for årstiden.

Middag: Cirka én kilo med grønnsaksalat bestående av forskjellige variasjoner med tomat, agurk, salathode, spinat, persille, avokado, raspet gulrot, rødbeter og kålrabi. Ellers bruker jeg grønne spirer som alfalfa, solsikke, reddik, brokkoli, blomkål.

Mellommåltider består helst av det jeg allerede spiser til frokost og lunsj. Jeg spiser også en del vegansk sjokolade. I tillegg blir det gjerne grønnsaksaft av gulrøtter, rødbeter, ingefær, hvitløk og persille.

Om jeg er ekstra sulten til lunsj eller middag, spiser jeg rå nøtter og kjerner sammen med grønnsaksalaten eller etter fruktsalaten. Dette fordi proteinrik mat skal spises etter lettfordøyelig mat, men sammen med grønnsaker.

Playboy-legenden Lillian Müller (60) holder seg sjeldent godt. Etter en test som avslørte at hun har en biologisk alder på under 40, ser hun for seg et liv der hun runder 120 år.

- Når du er 60 og føler deg så bra som det jeg gjør, er det ingen grunn til at man ikke skal bli 120 år gammel, sier hun til Her og Nå.

Vil slå rekorden

Mexicanske Ana María Pérez skal ha vært verdens eldste kvinne da hun døde 119 år gammel av lungebetennelse i 2009. Den rekorden vil altså Lillian slå, men det er ikke derfor hun sikter mot å bli så gammel.

- Jeg vil føle meg ung og sprek så lenge jeg kan, og det kjennes herlig når folk forteller meg at de tar meg for å være 15 eller 20 år yngre.

Den spreke ettbarnsmoren endret livsstilen totalt etter at hun flyttet ut fra Playboy-slottet til Hugh Hefner (85) på midten av 1970-tallet. I 33 år har hun holdt seg unna kjøtt og alkohol. Tobakk og narkotika har hun aldri prøvd.

- Som man sier i USA: «You gotta walk your talk». Du må ikke fare med tomprat, men legge handling bak det du sier, og det gjør jeg!

Alt er bedre rått

Nå vil hun gjerne dele sin egen mirakeldiett med Her og Nås lesere.

- Jeg spiser mye «rawfood». Det vil si mat som ikke er behandlet på noe vis, altså hverken kokt eller stekt, og den skal være økologisk, sier Lillian før hun forteller om alle fordelene en slik kost gir:

Immunforsvaret blir bedre, energinivået stiger, fordøyelsen blir bedre, søvnen blir bedre, det er enklere å holde tunge tanker unna og med det blir man en lykkeligere person.

- Dessuten blir huden penere og sexlysten øker, legger Lillian til med et stort smil.

Den ungdommelige 60-åringen anbefaler et kosthold der 70 til 100 prosent av maten er rå.

- Da får du ut hele kroppens potensial og vekker alle sansene du har! Jeg er helt sikker på at dette er grunnen til at min egen aldringsprosess er blitt redusert. Med den biologiske testen føler jeg at jeg endelig fikk bevis for at livsstilen min fungerer, stråler Lillian fornøyd.

Ikke bli fanatisk

Lillian legger mye vekt på god mental helse.

- I tillegg må man selvsagt trene og holde kroppen i form. Det hjelper ikke å bli 120, om man ikke har krefter til å lage seg en sunn og deilig frokost, fastslår Lillian.

SPRUDLER: - Jeg er halvveis til målet mitt, jubler Lillian, som tar sikte på et langt liv.

SPRUDLER: - Jeg er halvveis til målet mitt, jubler Lillian, som tar sikte på et langt liv. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Selv om den fagre sørlandsdamen holder seg til et temmelig bestemt kosthold, føler hun ikke at hun er fanatisk.

- Jeg går bare inn for at dietten min skal være vegansk, rå og økologisk, så langt det lar seg gjøre, men uten å være totalt fanatisk. Det er viktig å finne en balanse mellom det å leve så sunt vi kan og kose oss med det vi spiser. Harmoni er stikkordet, sier Lillian.

Les også:

10 tips til et sunnere kosthold

Slik får du barna til å spise grønnsaker

Lavkarbo danker ut frukt og grønt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning