Test av Black Diamond Stormweight hansker

Vindtette hansker som virker til det meste

Vi har prøvd å slite ut disse hanskene i vinter. Vi klarte det nesten.

BEHAGELIGE: Black Diamond Stormweight gir veldig god førlighet og fungerer godt til en rekke friluftsaktiviteter.

BEHAGELIGE: Black Diamond Stormweight gir veldig god førlighet og fungerer godt til en rekke friluftsaktiviteter. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Vindtette og godt snitt

+ Stort bruksområde

+ Skinn i håndflaten som gir et sikkert grep og god slitestyrke

- Noe slitasje etter skistaver i overgang skinn/fleece på tommel og pekefinger

Black Diamond Stormweight

Disse hanskene er utstyrt med Gore Windstopper. Vi har brukt dem i fire til fem måneder, og de har vist seg å fungere godt.

Lær og fleece

Stormweight har et veldig godt snitt og føles behagelige. Det at de er vindtette gjør at de fungerer godt alene; samtidig bygger de lite og får godt plass inne i andre votter. Hele håndflaten er belagt med Pittards-lær, resten er av myk fleece.

Les også:

Test av Härkila Pro Shooter hansker

Bli venn med vinterkulda

Hanskene har vært brukt mye og vært utsatt for gjentatt mekanisk slitasje fra for eksempel skistaver og snøspader. Læret i håndflaten gir et godt grep og viser ingen tegn til slitasje.

Litt slitasje på tommelen

I overgangen mellom læret og stoffet på oversiden av tommelen, har vi imidlertid fått noe slitasje. Vi ser for oss at det vil gå hull på dette punktet innen én sesong eller to. Om læret hadde vært dradd én liten centimeter lengre opp langs tommelen, ville nok dette problemet vært løst. Det samme gjelder på pekefingeren.

Fungerer til "alt"

Ellers har vi bare positive ting å si om hanskene: De gir veldig god førlighet og fungerer like godt til skigåing, løping, som skytehansker, til fotografering, operering av primus og oppsett av telt. De er ikke vanntette, men tåler en del fukt, tørker raskt og puster veldig godt.

Les også:

Se brukernes beste utstyrstips

Slik kler du deg riktig på tur

Året rundt

Vi vil si at hanskene passer godt i temperaturer fra ca. fem grader til fem minusgrader, avhengig av aktivitetsnivå. Det gjør dem aktuelle året rundt. Som ren skihanske ville vi imidlertid valgt en mer solid hanske.

Spesifikasjoner

Produsent Black Diamond
Pris 600

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning