Test av gummistøvel: Tretorn Thule Nordic

Varm og god i gummi

Tretorn Thule Nordic er varme og vridningsstabile gummistøvler med uttagbar filtsokk av presset ull.

TÅLER SNØ OG KULDE: Tretorn Thule Nordic er en varm gummistøvel tiltenkt aktiviteter som jakt og fiske seinhøstes og om vinteren.

TÅLER SNØ OG KULDE: Tretorn Thule Nordic er en varm gummistøvel tiltenkt aktiviteter som jakt og fiske seinhøstes og om vinteren. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Holder deg varm og tørr

+ Sitter godt på foten

+ Solide og forberedt for pigging

- Litt kluss med påtrekket om filtsokken står i støvlene

VARM MED FILT: De tykke filtsokkene gjør at du holder deg tørr og varm.

VARM MED FILT: De tykke filtsokkene gjør at du holder deg tørr og varm. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Tretorn Thule Nordic

Gummistøvler med tykke filtsokker fungerer ypperlig, og gjør at du holder deg tørr og varm samtidig som fottøyet et relativt lett.

Les også:

Test av Tretorn Frost

Stor test av gummistøvler

Testet i snøen

Thule Nordic har en forholdsvis romslig passform og en kraftig mellomsåle som gir god isolasjon fra bakken. Støvelen er tiltenkt aktiviteter som jakt og fiske seinhøstes og om vinter.

Vi har brukt våre to testpar til alt fra trugemarsj, snøskuterkjøring og isfiske til snømåking og hundetrening over en periode på fire måneder, og må si at støvlene er generelt gode i bruk.

Tåler slaps og kuldegrader

Selv om en slik gummistøvel er i sitt rette element i regn, slaps og sludd, har vi brukt Thule Nordic i temperaturer ned mot 15 minusgrader, uten at dette virket å ha noen nevneverdig effekt på gummisålen.

Mønsteret er grovt og sitter godt på snøunderlag - gummien holder seg også myk selv om det er kaldt. Vi har ikke pigget våre støvler, men på de dagene med verst hålkeføre er nok dette lurt å gjøre.

Se også:

Test av fjellstøvel Crispi Skarven

Test av løpesko til vinterbruk

Savner hempe

Den uttagbare filtsokken gjør at påtrekket ikke er like enkelt som på en støvel uten. En løsning er å ta ut filtsokken, for å ta på seg denne først.

Vi savner en liten hempe øverst, bak på sokken, slik at det hadde blitt enklere å forhindre at filtsokken blir med ned i støvelen når du tar den på deg.

Filtsokkene blir slitt

Filtsokkene blir selvsagt utsatt for slitasje om du går mye, men det følger med to par slik at man kan passe på å slite begge parene jevnt.

Se også:

Test av store ryggsekker

Test av varmt ullundertøy fra Aclima

Velg riktig gulv til kjøkkenet

Spesifikasjoner

Produsent Tretorn
Pris 1000

Konklusjon

Gode og varme støvler i velkjent Tretorn-kvalitet. Fungerer godt ned til 10-15 minusgrader, men er i sitt rette element i omslagsvær med regn, slaps og sludd.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning