Hermetisk Hamburger som turmat

Ubrukelig turburger

Hvis du er fornøyd med turmaten din, er det ingen grunn til å prøve hermetiske cheeseburgere fra Tyskland.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Praktisk boks

+ Enkel bestilling og rask levering fra nettbutikken

- Lukt

- Smak

DUGER IKKE PÅ TUR: Hermetisk cheeseburger er en god tanke, men holder ikke som mat.

DUGER IKKE PÅ TUR: Hermetisk cheeseburger er en god tanke, men holder ikke som mat. Foto: Foto: Andreas Carlsen

Foto: Foto: Andreas Carlsen

Pris og bestilling

  • Produsentens nettsider har også nettbutikk
  • Pris: 3,95 euro, pluss frakt

I testpanelet

Vi i klikkredaksjonen er stadig på jakt etter nyheter, så da friluft- og matjournalistene kom over tyske produkter i kategorien turmat, var vi raskt framme med kredittkortet.

Endelig noe nytt og spennende

Riktignok er hamburgere på boks neppe noen nyhet i Tyskland. Vi hadde ikke hørt om det før, og så for oss muligheten for å innføre fremmede matkulturer inn i det ellers ganske tradisjonelle tur-Norge.

Hamburgere, eller rettere sagt cheeseburgere på boks, er en ferdig rett som ifølge reklamen kan nytes varm eller kald. Spise du den varm, kan du velge mellom å varme hele boksen og så ta ut burgeren, eller ta ut burgeren og steke den. Vi tror du blir omtrent like fornøyd uansett hva du velger.

Mat som vokser i munnen

Boksen er på størrelse med en vanlig ananasboks, og kan åpnes på begge sider. Det viste seg å være nødvendig for å få burgeren ut. Når du har fått ut burgeren, ligger den ferdig, med brød, burger, ost og en slags saus imellom - klar til servering.

Brødet på burgeren ser forbausende friskt ut, til tross for at det skal være like godt 15. august 2009. Det lukter ikke spesielt mye av retten, og etter å ha satt tennene i den, sliter vi litt med å finne smak av ost og grønnsaker. En første respons på opplevelsen blir raskt stoppet. Maten eser opp i den grad at det er vanskelig å si noe som helst før vi har svelget noen ganger. Enkelte medlemmer i testpanelet spytter ut i stedet for å svelge ned.

Etter en runde på stormkjøkkenet står burger nummer to for tur. Denne lukter bedre, trolig på grunn av det litt svidde brødet. Smaken er den samme.

- Hmm. Dette kan være godt hvis du har vært ute hele dagen og er sliten, forsøker det minst fintfølende medlemmet i panelet seg med.

- Ikke tale om. Jeg hadde heller gnagd på støvlene mine enn å spise dette her, lyder dommen fra flertallet.

Ukjente e-stoffer

Etter testingen tar vi en titt på innholdsfortegnelsen. At det er mange skrivefeil på den engelske versjonen, kan vi fint leve med. Litt stressa ble vi da vi fant e-stoffer som tilsynelatende ikke eksisterer. Hva hadde vi egentlig spist? Etter en prat med helsefolkene i nettstedet Din Kost, ble vi beroliget med at stoffet "E 1604", bare er gode gamle karoten.

NB - vi har også testet frysetørret rødvin. Testresultatet kommer snart her på klikk.no/friluft.

Spesifikasjoner

Produsent Trekking Mahlzeiten
Pris

Konklusjon

Ideen om hermetisk cheeseburger er egentlig veldig god. Hadde dette smakt mat, hadde vi raskt latt oss imponere. Men dessverre smakte burgeren ganske dårlig, og kan ikke anbefales noen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning