Test av Crispi Skarven ABSS GTX fjellstøvel

Topp allroundstøvler

Dette er noe av det absolutt beste vi har testet innen "klassiske" halvhøye fjellstøvler.

KARAKTER SEKS: Crispi Skarven er tøffe og behagelige fjellstøvler. Noe av det beste på markedet.

KARAKTER SEKS: Crispi Skarven er tøffe og behagelige fjellstøvler. Noe av det beste på markedet. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget god passform

+ Velkonstruert

+ Godt snøresystem

+ God støtte

- Ingenting

Crispi Skarven ABSS GTX

  • Markedsføres av: Crispi Norge AS
  • Vekt pr. par (str. 43): ca. 1800 g
  • Skafthøyde/vanntett til: ca. 21 cm/ca. 15 cm
  • Membran: Gore-Tex Ultimate
  • Lær: 2,6 mm fullær
  • Såle: Vibram Poro

Støvlene er behagelige i bruk; de sitter godt fra første dag, og blir bare bedre og bedre etter hvert som du bruker dem!

Skarven har 2,6 mm utvendig lær og en kombinasjon av Gore-Tex Ultimate (beste fra Gore-Tex) og lær innvendig. Crispi kaller denne kombinasjonen Dual tech Gore-Tex.

Former seg etter ankelen

Det innvendige læret er plassert i skaftet, mens resten av skoen har slitesterkt tekstilfôr. I tillegg er Skarven utstyrt med såkalt ABSS, en polstring som ligger i ankelområdet. Den består av et materiale som reagerer på kroppsvarmen og former seg etter ankelområdet og skal på denne måten gi bedre støtte. Polstringen går tilbake til sin opprinnelige form etter bruk; den kan ikke punkteres, og skal ikke tape effekt i løpet av skoens levetid.

Også testet:

Crispi Dovre GTX

Crispi Rondane GTX

Godt grep i sålen

Videre er Skarven utstyrt med er en Vibram Poro-såle som er vridningsstabil, ruller godt og gir god føling med underlaget. Mønsteret på sålen er relativt grovt som sammen med et ganske mykt materiale (gummiknaster) gir en yttersåle med god friksjon og godt grep på de aller fleste underlag.

Det er en solid gummikappe hele veien rundt som er trukket godt opp på tærne og opp bak på hælen. Solid og god snøring med tilbaketrukket låsehempe i overgang fot/skaft gir gode muligheter for tilpasninger og et godt hælgrep.

Lesten vil vi karakterisere som "normal" eller "nordisk" - noe videre enn en del andre modeller vi har testet fra Crispi tidligere. Airmesh innersåle føles "luftig" å gå på, og gir noe demping.

Les mer: Her trener de mest i Norge

Noe av det beste på markedet

Dette er en klassisk, men moderne og velkonstruert sko, og noe av det beste vi har prøvd i dette sjiktet. Er du av normal kroppsbygning og på utkikk etter allroundstøvler som skal være behagelige å bruke både uten sekk og med middels tung til tung oppakning (+/- 20 kg), mener vi at dette er et av de beste alternativene på markedet i dag.

Støvlene vil også være et meget godt valg for f.eks. rypejegere som går mye med lett oppakning og ikke trenger en høy jaktstøvel. Mønsteret i sålen viser noe slitasje, men dette er nok noe en må regne med for å få såpass god friksjon.

Les mer:

Test av lette fjellsko

Slik velger du riktig fjellstøvel

Alle våre friluftstester

Spesifikasjoner

Produsent Crispi
Pris 2699

Konklusjon

null

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning