Til fjells på alle fire

Fjellheimen Ljosland ligger stille og forlatt. Så kommer et par firehjulinger cruisende.

GUTTETUR: - Gutter liker å frese rundt i terrenget på et motorisert fremkomstmiddel, forteller gründer Thomas Tveit.

GUTTETUR: - Gutter liker å frese rundt i terrenget på et motorisert fremkomstmiddel, forteller gründer Thomas Tveit. Foto: Foto: Inge Lundereng

Publisert Oppdatert

Et par firehjulinger jobber seg lett oppover lia, snart blir trær til kratt, den vakre innsjøen Kvernevatn blinker i sollyset og fjellheimen i Ljosland-området i Vest-Agder på det helnorske Sørlandet ligger innbydende og vakker foran oss. Og ennå har vi ikke brukt en kalori på å komme oss opp i fjellheimen.

For hvis du vil gjerne til fjells, men ikke er særlig glad i å gå bratte bakker, har 23 år gamle Thomas Tveit i Åseral i Vest-Agder løsningen for deg. Gutten har nemlig kjøpt seg seks firehjulinger av typen Bombardier, fått tillatelse til å ferdes med sine 20 hesters 400-kubikkere i utmark og startet firmaet Fjellaktiviteter.

- Jeg ble lei av å stå inne på en butikk i Kristiansand og se på godværet utenfor. Dessuten fikk jeg lyst til å skape noe selv, forteller ungkaren.

LANGS FJELLVATNET: Selv du som sliter med å gå kan oppleve vakker fjellheim som her langs Kvernevatnet når du kan bruke en motorisert 4-hjuling.

LANGS FJELLVATNET: Selv du som sliter med å gå kan oppleve vakker fjellheim som her langs Kvernevatnet når du kan bruke en motorisert 4-hjuling. Foto: Foto: Inge Lundereng

Og siden gutten har sine røtter i Åseral, er både motorinteressert og interessert i friluftsliv, bestemte han seg for å slå to fluer i et smekk. Thomas søkte om økonomisk bistand og fikk drahjelp både av Innovasjon Norge og fra kommunen i Åseral.

GRÜNDEREN: Thomas er bare 23 år, men har satset på sin egen
turistnæring i Utkant-Norge.

GRÜNDEREN: Thomas er bare 23 år, men har satset på sin egen turistnæring i Utkant-Norge. Foto: Foto: Inge Lundereng

Pengene gikk til innkjøp av seks firehjulinger til drøyt 100.000 kroner hver seg, lagringsplass fant han på familiegården og 23. april i år åpnet han for turister.

- Jeg har hatt mange bookinger allerede, stråler han fornøyd.

- Gutter liker å frese rundt i terrenget på et motorisert fremkomstmiddel. Det er opp til deg hvor mye du vil kjøre. Thomas er fleksibel som en gummistang. Vil du leie en firhjuling for å kjøre en time, får du det. Vil du kjøre i gruppe ut i naturen og overnatte i lavvo, fikser han det også. Og han legger gjerne inn en matbit på Ljosland Fjellstove, kanskje mest fordi gutten har en enorm appetitt og fjellstua opererer med metthetsgaranti.

Du finner Thomas på fjellaktiviteter.no

LANG OG KORT: Vil du leie en firhjuling for å kjøre en time, får du det. Vil du kjøre i gruppe ut i naturen og overnatte i lavvo, kan du deg også.

LANG OG KORT: Vil du leie en firhjuling for å kjøre en time, får du det. Vil du kjøre i gruppe ut i naturen og overnatte i lavvo, kan du deg også. Foto: Foto: Inge Lundereng

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning