Test av varme saker

The Heat Company fotvarmer

Fotvarmer som fungerer, men ikke optimalt.

KJØLES FORT NED: Fotvarmeren avgir kraftig med varme i starten. De første to til tre timene kan du forvente temperaturer rundt 50 ºC, men så dabber det raskt av.

KJØLES FORT NED: Fotvarmeren avgir kraftig med varme i starten. De første to til tre timene kan du forvente temperaturer rundt 50 ºC, men så dabber det raskt av. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kort varmetid

+ Sitter godt

+ Tåler at en går med den

- Gir varme halve tida av det som oppgis

- Bruk-og kast produkt

UTENPÅ SOKKEN: Fotvarmeren har klister på ene siden og festes utenpå sokken før støvelen tas på.

UTENPÅ SOKKEN: Fotvarmeren har klister på ene siden og festes utenpå sokken før støvelen tas på. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Kjøpt hos Sport1 for 39 kroner per pakke.

Slik virker den

Varmeposen ligger lufttett pakket i plast. Når du trenger varme, rives ytterposen av slik innholdet får luft. Den kjemiske reaksjonen starter i løpet av et par minutter. Posen er som en tykk selvfestende bandasje på 70 x 85 mm. Dekktapen rives av og posen festes under tåpartiet utenpå sokken. Den skal ikke brukes rett på huden.

Slik ble den testet

I kjøleromstest, med to lag fleece over og under, holdt den stabilt 52 grader i starten. I løpet av de første 2,5 timene sank den kun til 48 grader. Men så dabbet den av og etter 3,5 time var temperaturen på fattige 20 grader og den gode varme følelsen under foten forsvant.

Kanskje vil varmetiden bli noe lenger og temperaturen litt lavere i en tett støvel der oksygentilgangen ikke er like god?

Du vil kjenne at du har noe under tåpartiet, men posen er så tynn (3,5 mm) at det ikke er ubehagelig, selv om du må gå et stykke med posene. De sitter godt på sokken og er i såpass robust stoff at de ikke deformeres eller går hull på, når du går med dem.

Beskytt posene godt. Er du uheldig og får et lite hull på ytterposen, starter reaksjonen. Da er løpet kjørt. En pakke med ett par fotvarmere veier 30 gram. På pakken opplyses det at den er laget av naturlige ingredienser, er lukt- og giftfri. Kastes i vanlig søppel etter bruk.

Tips

Varmeren kommer i en solid liten pappeske. Ta vare på denne, for den er fin å ha varmerne i når du skal ha dem med på tur. Hvis du legger dem løst i topplokket, er det fort gjort å presse på mynten, og da er det full reaksjon. Det sammeskjer hvis du mister varmeren på gulvet. Da løser den ut, og må kokes på nytt før den er klar igjen. Hver håndvarmer veier 47 gram.

Spesifikasjoner

Produsent Heat Company
Pris 39

Konklusjon

Fotvarmer som fungerer, men holder ikke det den lover.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning