Test av varme saker

Outback Håndvarmer

Kjekt å ha for korte posteringer.

OUTBACK HÅNDVARMER: Når den rød-sølvfargede mynten bøyes, går den klare væsken over til en melkehvit stiv masse og det utvikles varme i bortimot halvannen time.

OUTBACK HÅNDVARMER: Når den rød-sølvfargede mynten bøyes, går den klare væsken over til en melkehvit stiv masse og det utvikles varme i bortimot halvannen time. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kan brukes flere ganger

- Kort varmetid

- Må kokes 15 minutter for hver gang

- Utløser lett

KAN LADES: For å lade opp håndvarmeren igjen, må den kokes i cirka ett kvarter, helst innpakket i noe tøy.

KAN LADES: For å lade opp håndvarmeren igjen, må den kokes i cirka ett kvarter, helst innpakket i noe tøy. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Outback håndvarmer består av en kraftig myk plastpose på 9 x 6 centimeter fylt med klar væske. Selges hos Clas Ohlson for 59 kroner for 2 stykker.

Slik virker den

I væsken ligger en "metallmynt". Når denne bøyes, frigjøres katalysatoren og den klare væsken blir i løpet av sekunder hvitaktig og stiv. Dette medfører øyeblikkelig varmeutvikling og posen får en temperatur på 44 grader i løpet av sekunder.

Slik ble den testet

Ved testen ble varmeposen plassert med to lag fleece over og under. Temperaturen ute var fire minus. Etter ett kvarter var temperaturen 42 grader, etter tre kvarter var den 30 grader og etter en time og 20 min var det slutt.

Håndvarmeren kan "lades" opp igjen ved at den kokes i ett kvarter. Når det kun er klar væske og ingen krystaller, er den ferdig og kan utløses igjen. Det anbefales å ha den innpakket i tøy under koking. Har du en gammel vaskehanske å putte den i, er denne perfekt til formålet. Varmeren bør kokes rimelig raskt etter bruk, ellers blir det vanskeligere og vanskeligere å få ladet den ordentlig opp.

Det oppgis at den kan brukes og lades hundrevis av ganger. Vår erfaring fra denne typen varmere er at de sier takk for seg lenge før dette. For å sjekke dette litt nærmere, ble varmeren ladet opp ti ganger. Varmeeffekten var fortsatt på 44 til 40 grader, men varmetiden ble redusert til knappe timen.

Tips

Varmeren kommer i en solid liten pappeske. Ta vare på denne, for den er fin å ha varmerne i når du skal ha dem med på tur. Hvis du legger dem løst i topplokket, er det fort gjort å presse på mynten, og da er det full reaksjon. Det sammeskjer hvis du mister varmeren på gulvet. Da løser den ut, og må kokes på nytt før den er klar igjen. Hver håndvarmer veier 47 gram.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Håndvarmere som kan brukes flere ganger, men de har kort varmetid og må kokes i femten minutter for hver gang. Kjekt å ha for korte posteringer.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning