Test av truger - Tubbs Mountaineer 36

Perfekt for tung oppakning

Solide truger med topp bæreevne.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Hansi AS
  • Vekt: 2,5 kg
  • Lengde/bredde: ca 91cm x 25,5 cm (36" lengde)

Spesifikasjoner

Produsent Tubbs
Pris 2699

Konklusjon

Meget solid og god truge med et enkelt og godt bindingssystem. Bindingene er festet til trugen med en bolt som den roterer om. Dette gir liten motstand mellom truge og binding og vektfordelingen gjør at tuppen løfter seg godt når en går i løs snø.

Aberet er at tuppen kan slå deg i leggbeinet om du kliver opp i veldig ulendt/bratt terreng og trugen kommer helt opp fra underlaget - kanskje ikke verdens største problem, men mulig.

Definert høyre og venstre fot. Bindingen er ikke helt åpen framover slik at en kan oppleve at enkelte typer sko ikke passer, men vi fikk plass både til plastikk telemarksko med spenner og de største støvlene (Oslo WP fra Kamik str 43) - så dette vil nok ikke være et utberedt problem.

Kraftig stegjern som gir meget bra feste både i gåretning og sideveis. Stegjernene virker solide og viser lite tegn til slitasje fra stein osv.

Hælløfter som er enkel å betjene.

Bindingssystemet er ikke like enkelt som på Atlas 12 serien, men oppleves å gi noe mer sideveis støtte og virker mer solid. Finnes også i 25" og 30" - alt etter brukerens vekt og hvor tung sekk du skal bære.

Vi har testet både 30" og 36" og det er merkbar forskjell på bæreevne og bruksmønster - tilpass valg av størrelse etter din vekt og om du skal bære tung sekk. Dameutgaver med 21" og 25" lengde.

36" lengde begynner å bli langt og du merker størrelsen på trugen om det er litt kronglete der du skal gå, men soliditet, bindingssystem og feste gjør dette likevel til en topp allroundtruge som også vil fungere meget godt til f. eks jakt.

Meget god bæreevne gjør dette til et godt valg for de som bærer tung sekk.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning