Test av truger - TSL 325 Explore Easy

Rimelig og slitesterk

Men sliter litt i løs snø.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner

Produsent TSL
Pris 1450

Konklusjon

Truge i helstøpt kompositt/plastmateriale.

En jekkspenne over vrista og en jekkspenne rundt ankel. Ikke definert høyre og venstre fot, men det er nok greit å bruke trugene slik at spennene kommer på utsiden av foten.

Litt spesiell binding hvor en justerer en hælkappe slik at den passer til skostørrelsen (str 35 - 47). Skoen blir da sittende fast på en stiv plate som roterer om en bolt. Platen kan låses fast til trugen slik at du kan gå uten fri hæl. Bindingen bør justeres om en bytter skotype/størrelse, men dette går lett.

Trugen har 6 utskiftbare metallpigger i tillegg til en tåklo - konstruksjonen på selve trugen gjør at den har relativt bra feste på de fleste snøforhold.

Trugene har hælløfter som er enkel å bruke.

Bindingssystemet er ikke like enkelt/raskt å bruke som på enkelte av Atlas/Tubbs trugene. Utformingen på trugene gjør at de er enkle å gå med, men vi opplevde å bli merkbart mer slitne i anklene når vi brukte denne trugen sammenlignet med de andre. Tror at dette kan ha en sammenheng med at en slik stiv truge ikke ta opp noen ujevnheter fra terrenget slik en truge med en mer fleksibel duk/binding gjør.

En lett truge til en grei pris, men vi må innrømme at vi ikke fant oss helt til rette med denne.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning