Test av truger - MSR Denali Ascent

Tre truger i en

Kan bygges ut med "haler" for å passe forholdene.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Vertikal AS
  • Vekt: 1,6 kg (uten haler)
  • Lengde/bredde: 56cm x 20 cm
  • Annet: Med haler blir den 20cm eller 30 cm lengre. Disse koster henholdsvis 529.- og 559

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 2799

Konklusjon

Solid og god truge i helstøpt plast/komposittmateriale med to langsgående metallskinner med tenner i nesten hele trugens lengde i tillegg til klo.

Denali er ikke like torsjonsstiv/vridningsstiv som TSL 325 Explore Easy som også er helstøpte - slik at momentet med slitne ankler er ikke et problem på disse fra MSR.

Meget godt feste i oppoverbakker og sideveis, men ikke like bra nedover som de beste. En trenger ikke å løfte føttene unødig høyt for å få klo osv opp fra bakken når en går.

Trugene kan brukes om hverandre med tanke på høyre og venstre fot. Bindingstypen gir ingen begrensninger i forhold til bruk av sko. Bindingene er solide og fungerer bra, men er ikke like rask å ta på som enkelte fra Altas/Tubbs.

Stegjernene virker solide og viser ingen tegn til slitasje fra stein osv. Hælløfter som er enkel å betjene.

Dette er de eneste trugene i testen hvor det er mulig å kjøpe til "haler" som gjør trugen henholdsvis 20 eller 30 centimeter lengre - noe som eliminerer behovet for flere trugepar om du trenger både en kort toppturtruge og en lengre truge til tyngre oppakning/løsere snø.

Lengde, vekt og feste gjør dette til et meget godt valg for deg som går på truger opp for så å kjøre snowboard/ski ned - i tillegg er disse trugene, sammen med Lightning Ascent fra samme leverandør, en av de som bygger minst i høyden - greit om de skal i sekken på tur ned.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning