Test av truger - Åsnes Simle

God hyttetruge

God truge til grei pris.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Åsnes Ski AS
  • Vekt: 2,35 kg
  • Lengde/bredde: ca 76cm x 23 cm (30" lengde)

Spesifikasjoner

Produsent Åsnes
Pris 1599

Konklusjon

Solid og grei truge.

To "jekkspenner" over vrista og brei hælreim. Bindingene er festet til trugen med en bolt som den roterer om. Dette gir liten motstand mellom truge og binding og vektfordelingen gjør at tuppen løfter seg godt når en går i løs snø.

Aberet er at tuppen kan slå deg i leggbeinet om du kliver opp i veldig ulendt/bratt terreng og trugen kommer helt opp fra underlaget - kanskje ikke verdens største problem, men mulig.

Ikke definert høyre og venstre fot, men bør brukes slik at spennene kommer på utsiden av foten. Bindingen er åpen framover slik at en kan bruke de fleste typer sko - også skisko med tupp.

Kraftig stegjern som gir helt greit feste i gåretning, men ikke like bra sideveis som de beste og til dels i nedoverbakker. De virker meget solide og viser lite tegn til slitasje fra stein osv. Stegjernene både frem og under hælen er ganske smale og har vist seg noe utsatt for ising/klumper under vanskelige forhold rundt 0 grader.

Mangler hælløfter. Bindingssystemet er ikke like enkelt/raskt å bruke som på enkelte Atlas/Tubbs trugene. Kommer i en størrelse.

Enkel og grei truge. Når ikke helt opp til de beste som er med i denne testen, men har da også en annen pris enn de som kommer absolutt best ut i denne testen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning