Test av toppmontert gassbrenner

Primus ExpressStove m/piezotenner

En av de beste toppmonterte brennerne i denne klassen.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Fenix Outdoor AS
  • Vekt: 96g
  • Effekt: Hva er riktig effekt av det som står på nett/esken?
  • Piezotenner: Ja
  • Annet: Leveres med oppbevaringspose
  • Koster 399 uten piezotenner, 449 med tenneren

Kort sagt:

+ Lav vekt

+ God effekt

+ Gode og solide kjelestøtter

+ Generelt solid

- Noe konsentrert flamme

Stor test av gassbrennere

For en tid tilbake hadde vi en stortest av gassbrenne, men på grunn av ulike faktorer fikk vi ikke brennerne fra Primus i tide til testperioden. Noe som selvsagt er synd med tanke på den posisjon som Primus tradisjonelt har hatt i Norge med ulike typer brennere. Vi har knyttet denne testen til stortesten av brennere, og testen er gjennomført på samme kriterier.

Se stortesten av gassbrennere her

ExpressStove er et av de minste og letteste brennerne fra Primus.

Med en egenvekt akkurat under 100g - og dette er med en piezotenner som både er effektiv og enkel i bruk - er det få andre apparat som kan matche denne vekten.

Brennerhodet er relativt stort - ca. 3,5 cm i diameter - men på grunn av at overflaten er innoverkrummet (konkav) gir den likevel en ganske konsentrert flamme.

Kjelestøttene (3 stk.) har god friksjon og er solide om en sammenligner med andre lignende apparater. Med en diameter på ca. 14 cm - noe som er meget bra for denne typen brennere - gir dette mulighet til å bruke ganske store kjeler uten at det blir for vinglete.

Brenneren bygger kun ca. 8,5 cm i høyden - noe som igjen er bra - jo laver tyngdepunkt jo bedre. Brenneren har en god og presis regulering av effekt.

En oppbevaringspose følger med.

Det er andre lettvektere som blir mindre enn ExpressStove når de er sammenslått, men til sammenligning med disse har denne brenneren fra Primus bredere og mer solide kjelestøtter og oppleves unektelig noe mer solid enn de argeste konkurrentene.

Spesifikasjoner

Produsent Primus
Pris 449

Konklusjon

Dette er verken den letteste eller den minste brenneren på markedet, men ExpressStove er en brenner med en god balansegang mellom lav vekt, god effekt, greit pakkevolum, gode kjelestøtter og ikke minst - soliditet.

Alt i alt - en av de beste toppmonterte i denne klassen på markedet. Anbefales.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning