Test av telt: lette fjelltelt

Exped Sirius II Extreme

Får skryt for konstruksjon, men er litt trangt til tre personer.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Slik leser du karaktergrunnlaget:

  • Oppsetting og praktisk bruk: Hvor enkelt og raskt er teltet å sette opp. Forhold som vind og nedbør er tatt med i vurderingen. Vi har vurdert bl.a. inngangsåpninger, betjening av ventilasjon, tørkesnorer/nett, lommer, pakkpose og andre praktiske løsninger. Vektlagt med 25 prosent.
  • Konstruksjon: Vindstabilitet, ventilasjon, stenger, plugger, topp- og bunnduk (med bl.a. vanntetthet), bardunfester, glidelås, klips, osv. Vektlagt med 25 prosent.
  • Innvendig plass: Liggelengde, bredde og høyde under taket er sammenlignet. Plass til bagasje og eventuelt matlaging i fortelt er vurdert. Vektlagt med 25 prosent.
  • Vekt: I tillegg til vekta på selve teltet, har vi vurdert om det er solide og mange teltplugger, solid pakkpose, ekstra barduner osv. som evt gir høyere vekt. Dette er ting som enkelt kan endres, og vi har ikke trukket like mye for dette som om selve teltet og stenger veier mye. Oppgitt vekt er målt av oss og representerer totalvekt - pakkpose, teltduk, stenger, plugger og evt reparasjonssett. Vektlagt med 25 prosent.
  • Karakterene er gitt med halve poeng i Villmarksliv. Totalkarakeren er gjennomsnittet av disse. På Klikk.no er karakterene rundet av til nærmeste hele tall.

Les hovedsaken - og hvordan testen er utført

Spesifikasjoner

Produsent Exped
Pris 4599

Konklusjon

God plass til 2, til nød 3. God liggelengde, 225 cm, 130 cm bredde.

Duken blir løftet i fotenden, man kan nyttiggjøre hele liggelengden uten at duken henger ned på soveposen. Sittehøyde ca. 100 cm på det høyeste.

OK vanntetthet.

Inner/yttertelt kan settes opp samtidig, enkelt å skille. Enkelt oppsett, men de fleste pluggfestene må brukes (min. 8).

Totalt 11 pluggfester og 8 bardunfester. 5 barduner er festet fra leverandør, 3 ekstra følger med. Godt med plugger (to ulike typer mykt/hardt underlag).

Geniale "bardunposer". Smart pose til stenger, plugger og ekstrautstyr.

Én inngang, myggnett kun til innertelt, lomme hvor ytterdøren kan stappes om den skal stå åpen.

Liten bagasjeplass, lite plass til matlaging i fortelt.

To høyt plasserte ventiler, den på motsatt side av inngang kan lukkes helt.

Lufting under duken ved bakken, deler av teltduken kan rulles opp i godvær.

Tørkesnor og festepunkter til nettinghylle i taket. Oppbevaringslommer i innertelt.

Kan brukes vinterstid.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning