Test av telt: lette fjelltelt

MSR Mutha Hubba 3

Praktisk kuppeltelt som tåler mye vann.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Slik leser du karaktergrunnlaget:

  • Oppsetting og praktisk bruk: Hvor enkelt og raskt er teltet å sette opp. Forhold som vind og nedbør er tatt med i vurderingen. Vi har vurdert bl.a. inngangsåpninger, betjening av ventilasjon, tørkesnorer/nett, lommer, pakkpose og andre praktiske løsninger. Vektlagt med 25 prosent.
  • Konstruksjon: Vindstabilitet, ventilasjon, stenger, plugger, topp- og bunnduk (med bl.a. vanntetthet), bardunfester, glidelås, klips, osv. Vektlagt med 25 prosent.
  • Innvendig plass: Liggelengde, bredde og høyde under taket er sammenlignet. Plass til bagasje og eventuelt matlaging i fortelt er vurdert. Vektlagt med 25 prosent.
  • Vekt: I tillegg til vekta på selve teltet, har vi vurdert om det er solide og mange teltplugger, solid pakkpose, ekstra barduner osv. som evt gir høyere vekt. Dette er ting som enkelt kan endres, og vi har ikke trukket like mye for dette som om selve teltet og stenger veier mye. Oppgitt vekt er målt av oss og representerer totalvekt - pakkpose, teltduk, stenger, plugger og evt reparasjonssett. Vektlagt med 25 prosent.
  • Karakterene er gitt med halve poeng i Villmarksliv. Totalkarakeren er gjennomsnittet av disse. På Klikk.no er karakterene rundet av til nærmeste hele tall.

Les hovedsaken - og hvordan testen er utført

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 5299

Konklusjon

OK vanntetthet. Lengde ca. 212 cm, bredde ca. 175 cm, høyde ca. 120 cm. God liggeplass til tre.

Greit oppsett, også alene. Mulig å sette opp ytterteltet først, men best å starte med innertelt.

Selvbærende konstruksjon (kuppel), bør få ned fire plugger før stengene. Gode klips på innerteltet, enkelt å henge opp innerteltet på stengene. Innerteltet er nesten bare netting, glimrende om sommeren.

10 pluggfester, 6 bardunfester, 2 korte barduner og 12 plugger (burde vært flere).

Inngang i begge kortendene. Grei plass til bagasje, men begrenset plass til matlaging i fortelt.

Myggnett kun inn til innertelt. Lufting kun nede ved bakken/under duken og gjennom glidelås til dør. Toveis glidelås.

Savner en høy ventil med beskyttelse mot nedbør.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning