Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Helsport Svalbard High 3 Camp

Beste telt til lange vinterturer!

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Helsport
Pris 6000

Konklusjon

En blanding mellom et kuppel- og tunelltelt som gir et solid og meget stabilt telt.

Helt greit oppsett, men stengene kunne gjerne hatt fargemerking i forhold til stangkanalene. Fire stenger med to ulike lengder. Kommer midt i mellom de raskeste/enkleste tunellteltene og de fleste kuppelteltene med tanke på tid på oppsett.

Teltet står med fire til seks plugger, men bør ha seks til åtte plugger og to til fire barduner for å få god trim på både inner- og ytterduken. Godt med bardun- og pluggfester, gode plugger og barduner.

Pakkpose med god størrelse.

Teltet har inngang på den ene langsiden. Denne har god størrelse og god og fleksibel løsning med tanke på åpning/lufting/myggnett. Myggnett i hoveddør, inn til innertelt og i ventiler.

Stormmatter hele veien rundt. Tre gode ventiler - to høye og en noe lavere - alle med myggnett og kan lukkes helt. Seks små lommer i innertelt og festepunkt til nettinghylle/tørkesnor i taket. Godt fortelt med ca 105 cm høyde i store deler - god plass til matlaging og to-tre sekker.

Et gjennomført, og etter vår mening, et av de absolutt beste teltene til lange skiturer i værutsatte områder.

Dette kan kalles en blanding mellom kuppel- og tunneltelt, men stengene har ikke like mange krysningspunkt som på de mest stabile kuppelteltene - på den andre siden har Svalbard et enklere og raskere oppsett samtidig som det har et godt fortelt.

Om vi var ute etter et rent vintertelt ville nok dette vært en favoritt - uansett telttype.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning