Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Hilleberg Nammatj 3 GT

Beste allround helårs tunneltelt!

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Hilleberg
Pris 6900

Konklusjon

Solid, stabilt og godt telt med god plass. Raskt og enkelt oppsett. Bør ha minimum fire plugger og to barduner for å stå bra og få god trim på duken. Godt med plugg- og bardunfester. Tre like stenger. Inner- og yttertelt settes opp samtidig.

Kan bruke kun innerteltet, men krever at en kjøper til ekstra stangholdere. Meget gode plugger og barduner (om litt korte). God pakkpose.

Teltet har en åpning på den ene langsiden. Denne har god størrelse og god/fleksibel løsning med tanke på åpning/lufting/myggnett.

Myggnett i hoveddør, inn til innertelt og i ventiler. To store og gode ventiler - en i hver ende av teltet - gir meget gode luftemuligheter. Disse kan lukkes helt og myggnettet kan åpnes/lukkes. Teltet har ikke stormmatter som standard, men dette kan bestilles. Refleksdetaljer. To små innvendige lommer og tørkesnor i taket. Stort fortelt med en høyde på 115 cm i store deler gir god plass til 2 - 3 sekker og matlaging - meget bra!

Ikke av de beste med tanke på vanntetthet, men OK. Et meget godt og gjennomført helårstelt med en god ballanse mellom soliditet, vekt og plass. Flere meget gode løsninger. Hadde nok kostet på å bestille stormmatter med tanke på vinterbruk - i alle fall rundt forteltet.

Et av våre absolutte favoritter og et sikkert valg. Anbefales!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning