Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

MSR Mo Room

Meget bra familie- og basecamptelt med en fantastisk romfølelse i innerteltet.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 6000

Konklusjon

Stabilt og solid telt. Lyst og trivelig innvendig og godt med plass.

Noe uvant konstruksjon med en elliptisk vannrett bue i tillegg til tunnelform, men et helt greit og relativt raskt oppsett - også alene. Likevel kunne vi ønsket en fargemerking på klipsene som fester overduken slik at det hadde vært enklere å se hvor en skal starte. Vi merker dette spesielt om en skal sette opp teltet alene og det er dårlig lys.

Teltet har fem stenger hvor det er tre ulike typer - ikke noe problem å skille stengene fra hverandre. Bør ha fire plugger på innerteltet og tre på ytterteltet, men står med kun de tre på ytterteltet. Må sette opp innerteltet først. Gode, men litt få plugger. To taulengder til barduner - hadde vært ønskelig med noen flere. Godt med plugg- og bardunfester. Skjøtehylse til stang følger med - god og solid pakkpose.

Teltet har to store ventiler på taket - disse meget gode luftemuligheter, men de har for dårlig lukkemekanisme (små borrelåser) slik at de ikke fungerer optimalt om en får vinden inn fra siden. Vi fikk også problemer med finkornet fokksnø inn på taket av innerteltet på grunn av dette. Teltet har åpning i begge ender - vannavvisende toveis glidelås og en stor/god hovedinngang.

Myggnett / mesh inn til innertelt og i store deler av taket i innerteltet. Fire lommer i vegg, to nettinghyller og feste til tørkesnor/lykt i taket. Reflekadetaljer. God plass til to-tre sekker og matlaging om en bruker forteltene i begge ender. Ca 120 cm høyde i fortelt - noe som er bra!

Teltet tåler i utgangspunktet helårsbruk, men ventilene må få en bedre lukkemekanisme for å kunne anbefales til utstrakt bruk på vinteren. Ved vind fra siden og snøfokk kommer det ganske lett inn snø som legger seg på taket i innerteltet - ikke heldig. Vi kunne nok også tenkt oss stormmatter, i alle fall på kortsidene om vi skulle hatt dette teltet med på flere vinterturer.

Slik teltet fremstår i dag mener vi at dette er et tøft "3 ½" sesongers telt - best i klassen med tanke på innvendig plass.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning