Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Ferrino Syncro 3

Kuppeltelt med rask oppsett.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Ferrino
Pris 4000

Konklusjon

Rimelig telt med meget raskt oppsett, men noe mer møysommelig å pakke sammen.

Det spesielle med dette teltet er at de to kryssende stengene er permanent festet sammen i toppunktet og teltduken henger fast på stengene med metallringer som skyves inn mot midten når det skal pakkes sammen. Løsningen kan minne litt om en "pulkløsning". Dette gir et rakt oppsett, men om du ønsker å bruke pakkposen krever det at en ruller/pakker teltet møysommelig for å få plass i posen.

Dette teltet kan ikke stappes i pakkposen slik en kan gjøre med telt som har løse stenger. Ytter- og innertelt settes opp samtidig, men innerteltet kan hektes av. Selve pakkposen er liten, men er forseggjort med gode festepunkter om en trenger å gjøre fast teltet under transport. I utgangspunktet en selvstående konstruksjon, men en er avhengig av å bruke godt med både plugg- og bardunfester for å få god trim på duken og et stabilt oppsett.

Godt med plugg- og bardunfester - ikke de beste pluggene, men OK. Det følger med et enkelt rep.set med bl.a skjøtehylse til stang.

Teltet har åpning i begge ender med bl.a to glidelås på siden med hovedinngangen som gjør at fronten kan rulles opp - bra.

To store ventiler på tak som kan lukkes helt og mindre ventil i front. Ventilene på tak kan opereres fra innsiden - bra. Stormmatter hele veien rundt. Et lite vindu ved hovedåpning og myggnett inn til innertelt.

Fire lommer og festepunkt til tørkesnor, lampe og nettinghylle. I praksis kun det største forteltet som kan brukes til oppbevaring av utstyr - grei plass til to sekker. Høyden i dette er på ca 80cm - skrår sterkt slik at det i praksis er vanskelig med matlaging i forteltet. God sittehøyde i store deler av innerteltet. Stengene har kun et krysningspunkt (kun i toppen) og gir derfor ikke samme stabilitet som de andre kuppelteltene som er med i denne testen.

Syncro 3 framstår som et godt alternativ med tanke på pris. Ikke like stabilt og påkostet med tanke på finish og tekniske løsninger som de beste, men et telt som nok klart kan brukes som helårstelt - om ikke på de tøffeste turene. Litt snill karakter om en sammenligner med de andre kuppelteltene, men vi lar pris trekke det opp fra en "v ippeposisjon".

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning