Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Bergans Fjellbu Dermizax

Solid, raskt oppsett og god vanntetthet.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Tunneltelt og telt som kombinerer tunnel- og kuppelkonstruksjon
  • Bergans Fritid AS
  • Ant. liggeplasser: 3 - 4
  • Totalvekt: 4,4 kg
  • Innvendige mål: L 235cm (teltet skrår slik at det er ca 140 cm på det smaleste ytterst mot veggen til ca 235 midt i teltet), B 220cm, H 105cm
  • Billigste vi fant: 5399 kroner

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Bergans
Pris 6000

Konklusjon

Solid telt med et raskt og enkelt oppsett. Står greit med fire plugger og to barduner - godt med plugg- og bardunfester. OK plugger og gode barduner.

To like stenger og stormmatter hele veien rundt. Dett er et én-duks telt i Dermizax. Altså ikke noe løsthengende innertelt, noe som gir en helt tett konstruksjon. Ingen glippe mellom ytter- og innerduk nede ved bakken. Litt liten, men solid pakkpose.

Teltet har åpning i begge kortender, men den ene er uten fortelt og smal slik at den egner seg best til lufting og lemping av utstyr. Myggnett inn til innertelt og i ventil.

En lav ventil (som kan lukkes helt) i tillegg til at det fungerer greit å bruke øvre del av dørene til lufting. Ventilen er montert litt lavt slik at en må passe på at denne ikke snør ned.

Det er montert en bardun som kommer midt i døråpningene - ikke helt optimalt - kunne vært løst bedre, men går greit.

Forteltet er stort nok til to til tre store sekker, men litt knapt til matlaging. Luke i gulvet i innerteltet til primus, men denne er plassert såpass nært kortenden av teltet at avstanden opp til teltduken (pga at duken skrår i kortendene) at en bør åpne døråpningen for å unngå brannfare - fungerer greit i fint vær, men også dette kunne vært løst bedre.

En liten innvendig lomme og feste til tørkesnor i taket.

Alt i alt et solid telt som har vist seg veldig godt med tanke på vanntetthet. Noen detaljer som kunne vært løst bedre, men god plass i innerteltet og raskt og enkelt oppsett trekker opp.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning