Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Nanok Domus Expedition

Meget godt ekpedisjonstelt til tøffe vinterturer.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Tunneltelt og telt som kombinerer tunnel- og kuppelkonstruksjon
  • Nanok of Norway AS
  • Ant. liggeplasser: 3
  • Totalvekt: 4,3 kg
  • Innvendige mål: L 220cm, B 185 cm, H ca 110cm
  • Billigste vi fant: Dette teltet kommer i butikkene trolig i oktober. Inntil videre kan du ringe 23 38 09 10 om du er interessert
  • Dette teltet ble forøvrig brukt under kappløpet til Sydpolen, der de norske gutta Rune Malterud og Stian Aker vant

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Nanok
Pris 7000

Konklusjon

Solid, stabilt og godt telt med god plass. Raskt og enkelt oppsett. Står med to plugger, men bør ha seks plugger og to til fire barduner for å få topp trim på duken og full effekt av de høye ventilene.

Godt med plugg- og bardunfester, men savner kanskje justeringsmuligheter på pluggfestene. 3 like stenger. Inner- og yttertelt settes opp samtidig. OK plugger. Bardunene er litt tynne - det følger med godt med ekstra barduner og det kan være smart å ta med en til to stykker på tur. God pakkpose og smarte bardunposer som stort sett eliminerer problemet med sammenfiltrete barduner.

Teltet har inngang med god størrelse i begge ender - bra. Myggnett inn til innertelt og i ventiler. To høyt plasserte og fire lave ventiler - gir meget gode luftemuligheter. Disse kan lukkes helt og myggnettet kan åpnes/lukkes. Teltet har stormmatter hele veien rundt. Refleksdetaljer. Fire små innvendige lommer og stor nettinghylle i taket. God plass til bagasje, men teltduken skrår veldig slik at det er noe knapp avstand opp til teltduken med tanke på bruk av primus i forteltet.

Et meget godt og gjennomført helårstelt med en god ballanse mellom soliditet, vekt og plass. Ikke det letteste, men godt med ventiler og stormmatter hele veien rundt gir også ekstra vekt. Flere gode løsninger. Et av våre absolutte favoritter og et sikkert valg til tøffe vinterturer.

Anbefales!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning