Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Helsport Fjellheimen X-trem 3 camp

Meget god allrounder.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Helsport
Pris 6900

Konklusjon

Solid, stabilt og godt telt med god plass.

Raskt og enkelt oppsett, men festepunktene mellom inner- og ytterteltet får stengene til å henge på enkelte plasser når en fører stengene gjennom stangkanalene.

Står med fem plugger, men bør nok ha ni plugger og noen barduner for å få topp trim på duken. Godt med plugg- og bardunfester. Tre stenger (2 + 1) som er greit merket. Inner- og yttertelt settes opp samtidig. Gode plugger og barduner. God pakkpose og bra rep.set følger med.

Teltet har en åpning på den ene langsiden. Denne har god størrelse og god og fleksibel løsning med tanke på åpning, lufting og myggnett. Myggnett i hoveddør, inn til innertelt og i ventiler. To høye og en noe lavere ventil. Store og gode ventiler - gir meget gode luftemuligheter. Disse kan lukkes helt og myggnettet kan åpnes og lukkes.

Taket skrår nedover mot fotenden - ca halveies inn i innerteltet er takhøyden ca 75 cm - noe som er knapt til en voksen person. Likevel god sittehøyde til to-tre personer i fremste del av innerteltet.

Teltet har stormmatter hele veien rundt. Refleksdetaljer. 6 små innvendige lommer, mulighet til tørkesnor tørkesnor og nettinghylle i taket. Stort fortelt med en høyde på 110 cm i store deler gir god plass til to-tre sekker og OK plass til matlaging - meget bra!

Ikke av de beste med tanke på vanntetthet, men OK. Et meget godt og gjennomført helårstelt meg en god ballanse mellom soliditet, vekt og plass. Ikke av de letteste, men teltet har stormmater hele veien rundt - noe som unektelig veier litt.

Et av våre absolutte favoritter og et sikkert valg. Anbefales!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning