Test av snøspader

Snøspader i aluminium

Disse spadene tåler mer juling. Vi har testet 16 aluminiumspader.

BEST I TEST: TelePro T6 fra Voilé er eneste aluminiumsspade som får karakteren seks av oss.

BEST I TEST: TelePro T6 fra Voilé er eneste aluminiumsspade som får karakteren seks av oss. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Noen tips

  • Graver du mye snøhule bør skaftet ikke være for langt (evt. telskopskaft) og bladet kan gjerne ha litt bøy (kuv) slik at det er enklere å få det til bra oppe i taket. Snøhulegraving medfører som regel graving i både hardpakket snø og hakking i is - et solid blad i metall vil nok være å foretrekke.
  • En spade som skal ligge i sekken og kun brukes i nødstilfeller, bør være liten og lett. Vi vil nok også her anbefale blad av metall.
  • Bruker du spaden mye, vil du verdsette ekstra lengde på skaftet - selv om det veier litt mer.

Til graving i veldig hard snø og hakking i is vil et blad i aluminium fungere bedre enn plast. Ulempen med et slikt blad er at det ikke er like fleksibelt og kan brekke om påkjenningen blir hard nok eller om du f. eks prøver å bøye ut et blad som er blitt deformert.

Til allmenn, lett bruk vil de fleste spadene som er med i denne testen fungere, men både i vår test og andre internasjonale tester viser at i all hovedsak er det spadebladene med såkalt 6061-T6 aluminium som tåler tøffest behandling. Er du i områder med skredfare, eller er en aktiv bruker, vil vi anbefale en spade med blad i aluminium.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning