Test av regntøy for friluftsbruk

Stopper ruskeværet

Med en av disse regnjakkene kommer du deg ut på tur uansett vær.

RUSTET I RUSKEVÆR: Høsten er fin tid å dra på tur. Med en av disse får ikke været ødelegge turen.

RUSTET I RUSKEVÆR: Høsten er fin tid å dra på tur. Med en av disse får ikke været ødelegge turen. Foto: Foto: Utemagasinet

Publisert Oppdatert
TIL HØSTTUREN: Med skikkelig klær kommer du deg på tur i høstferien.

TIL HØSTTUREN: Med skikkelig klær kommer du deg på tur i høstferien. Foto: Foto: squacco på Flicker.com. Noen rettigheter reservert - http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en_GB.

Jakt på de beste prisene

Vi har hentet inn priser fra butikker og importører i Norge. Har vi funnet bedre tilbud på nettet, er det disse prisene vi bruker. I så fall er nettstedet lenket opp. Har du funnet et enda bedre tilbud, så setter vi pris på at du deler det i artikkelkommentaren nederst.

Svenske Utemagasinet har laget denne guiden til regntøy som er lett og solid - som skapt for friluftsliv.

Utemagasinet tester regntøy årlig, og rapporterer at varene er bedre enn noensinne. Mange av settene får skryt for å være både flotte å se på, pluss at du får mye for pengene.

Testen er gjennomført i Jämtland og Irland i juni, og testteamet rapporterer om skikkelig møkkavær med regn og hagl hele testperioden. Regntøyet er brukt på vandring, sykling og jogging. Plaggene er veid og dusjet sammen for mest mulig rettferdig sammenligning. Impregnering, sømmer og lommer er også sammenlignet.

De fleste settene holder mål. Når de svikter, er det som regel hettene som ikke beskytter ordentlig.

Ta vare på regntøyet

For at regntøy skal slippe ut fukt, trenger det litt omsorg. Vask det etter anvisningen. Bruk kleshenger, så holder det lenger. Etter mange vask slutter grunnimpregneringen å fungere. Det ser du ved at vannet ikke "perler seg" like godt på jakka. Da er det på tide å impregnere på nytt.

Sjekkliste før du kjøper

  • Vil du ha lett vekt og færre detaljer, eller et tyngre sett med flere funksjoner?
  • Vil du ha ventilasjonsmuligheter langs buksebena?
  • Sjekk at hetten sitter perfekt, også når du vrir på hodet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning