Test av pulsklokke med GPS

TomTom Multi-Sport GPS Watch

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel å ta i bruk

+ God til løping

- Unødig bred reim

- Litt billig byggekvalitet

- Ikke så mange muligheter som konkurrentene

- Kort batterilevetid

En enkel, forholdsvis rimelig treningsklokke med integrert GPS. TomTom Mult-Sport GPS Watch når ikke opp til de beste klokkene i denne testen, men det betyr ikke at den er en dårlig treningsklokke. Fungerer etter våre erfaringer best til løping.

Skjerm, knapper og utforming

Skjermen er den minste i denne testen, og selv om det er mulig å gjøre tilpasninger med tanke på hva du ønsker av informasjon blir en del av linjene/tallene små og den gir forholdsvis lite informasjon i hvert skjermbilde. ”Hovedtallet” som er oppe på skjermen er imidlertid stort og er lett å lese. Unødig brei reim og oppleves litt billig i byggekvalitet, men sitter godt på hånden under bruk. Klokken styres av en knapp som har fire ulike trykkpunkter – fungerer bra.

Funksjoner og brukervennlighet

Selv om det følger med egne sensorer for sykkel, opplever vi at klokken fungerer best til løping. Der fungerer den også bra. Du kan sette deg ulike mål for treningsøkten og se på skjermen hvordan du ligger an i forhold til å nå målet. Klokka gir også mulighet til vibrasjonsvarsel. Dette sammen med at den er enkel i bruk er nok det som kan gjøre denne klokken til et godt valg for de som ønsker en GPS- klokke, men ikke trenger det meste avanserte på markedet. Kort batterilevetid trekker noe ned. TomTom har en nettløsning – MySports Connect - hvor du kan laste ned apper og legge inn treningsøktene dine. Løsninger både for PC og mobil. Disse sidene fungerer bra, men har ikke like mange muligheter som hos konkurrentene.

Oppsett og tilpasninger

Klokken er enkel å ta i bruk. Den gir deg fire valgmuligheter for aktivitet; løp ute eller innendørs (tredemølle), sykling og svømming. Mulig med noen tilpasninger av skjermbildene.

Spesifikasjoner

Produsent TomTom Norge
Pris 2249
Vekt
Betjening Knapper
GPS Integrert i klokken.
Utstyr Inkludert: Klokke, pulsmåler, feste til sykkelstyre, pedalrytme- og hastighetssensor til sykkel.
Batteri - type og levetid Inntil 10 timer med GPS
Spesielle funksjoner Multisportklokke med fire aktivitetsmodus

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning