Solid og stabilt familietelt fra Eureka

Test av Outside Inn RS familietelt

Selv om sommeren stort sett er over, er tiden fremover en av de fineste årstidene å oppleve naturen.

TRE SESONGER MED FAMILIEN: Teltet duger til fjellturer vår sommer og høst - med barn.

TRE SESONGER MED FAMILIEN: Teltet duger til fjellturer vår sommer og høst - med barn. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Høyde og areal

+ Praktiske lommer

+ Vindu/åpninger

+ Luftemulighetene

- Vekt

FAMILIETELT: Teltet passer for fire til fem personer. Det eneste som trekker ned, er at teltet veier rett i overkant av 12 kilo.

FAMILIETELT: Teltet passer for fire til fem personer. Det eneste som trekker ned, er at teltet veier rett i overkant av 12 kilo. Foto: Foto: John Arne Tungen

Eureka Outside Inn RS

  • Importør: Great Outdoors AS
  • Ant personer: 4 - 5 liggeplasser
  • Vannsøyle duk: 4000mm
  • Vekt: 12,2kg
  • Lengde: 460cm
  • Bredde: 280cm
  • Høyde fortelt: 210cm
  • Farge: Grønn
  • Mål innertelt: 260x230cm

Se prisen på flere telt på dinpris.klikk.no

Tidligere testet

Denne teltmodellen har vi også testet tidligere, men da i en mindre utgave som hadde lavere høyde under taket - og selvsagt mindre plass.

Se stortest av familitelt her

Teltet er testet av en erfaren "villmarksfamilie" på fem med tre barn på 2,5 og 8 år. Teltet er brukt på kanotur, fjellcamping, på campingferie med bil og som "varmestue" for en gjeng "miniputter" på fotballturnering.

Solid - og litt tungt

Outside Inn har et stort innertelt med mange lommer i et hyllesystem både på innsiden av innerteltet og på utsiden mot forteltet. Det har meget gode luftemuligheter med netting i nedre del av innerteltet i tillegg til store ventiler. Teltet har to store innganger i sidene med mulighet for enten å lukke helt, vindu eller bare netting. Det er samme løsning i front, og her kan i tillegg hele frontåpningen rulles opp - om været skulle tillate det. Teltet leveres med fire stenger a 3 forskjellige lengder. Stengene er tykke, tunge og solide.

Pluggene som leveres med er av plast og en er avhengig av noe å banke med for å få de ned i hard grunn. Pluggene har vist seg å være overraskende solide.

Ståhøyde og panoramautsikt

Den absolutt største fordelen med dette teltet er ståhøyden i forteltet og de store vinduene som gir panoramautsikt og mulighet til meget god lufting. Forteltet har såpass god plass at vi oppbevarte både barnevogn og flere bager sammen med campingbord og stoler uten at det ble for trangt. Pakkposen som følger med er en bag med god plass slik at der er enkelt å pakke ned teltet. Ved utpakking første gang oppdaget vi at det manglet monteringsbeskrivelse (teltet hadde vært lånt ut fra leverandør tidligere - monteringsbeskrivelsen gikk tapt da. Følger med på nye telt - ligger også ute på www.eurekaeurope.eu). Den trenger vi egentlig, fordi dette er et telt med lange stenger som krysser hverandre på flere punkter. Etter noen oppsett erfarte vi at de lengste stengene måtte inn først, og etterpå de to noe mindre. Når dette er gjort, fester vi de lengste stengene først, og deretter de mindre.

Lommesystemet på innerteltet opplevde vi som meget praktisk til å oppbevare alt fra toalettmapper og bleier til kamera, solkrem og bøker.

Tåler slitasje, vind og regn

Vi har montert opp dette teltet omtrent 20 ganger og har hatt rundt 25 overnattinger. Teltet viser ingen merkbar slitasje og vi har ikke opplevd vanngjennomtrengninger - selv om vi har hatt både mye vind og regn i testperioden.

Spesifikasjoner

Produsent Eureka
Pris 6999

Konklusjon

Meget solid og stabilt familietelt som takler de fleste utfordringer.

Litt høy vekt, men en kan uansett ikke gå spesielt langt med små barn.

Glimrende valg til familier som trenger noe annet enn et "standard" hustelt og vil ha større plass enn hva et fjelltelt gir.

Godt egnet til vår, sommer og høst.

Se alle våre friluftstester her

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning