Test av lette skalljakker

ArcTeryx Alpha SL Pullover

Litt annerledes lettvekter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lav egenvekt og lite pakkevolum

+ Generelt god passform

+ Stor frontlomme som er lett tilgjengelig om en går med sekk

- Anorakk gir litt mindre fleksibilitet enn en jakke med hel glidelås

- Få lommer

- Etter våre erfaringer ikke optimalt å ha strammingen av hette på innsiden av jakken

ANNERLEDES LETTVEKTER: ArcTeryx Alpha SL Pullover.

ANNERLEDES LETTVEKTER: ArcTeryx Alpha SL Pullover. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 2499 kroner

Vekt: 340g (str L)

Stoff: GoreTex Paclite

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Norsk Fjellsport AS, tlf 22 59 25 90

www.arcteryx.com

Spesifikasjoner

Produsent ArcTeryx
Pris 2499

Konklusjon

Denne gangen har vi tatt med den letteste skalljakken fra ArcTeryx, nemlig en pullover eller anorakk som vi i Norge kaller det.

En anorakk er ofte ikke like enkel å ta av og på som en jakke, men denne har lang glidelås i siden som gjør at du åpner den helt fra nederst på jakken ved hoftekammen og helt ut til midt på overarmen. Dette gjør det enklere å ta den av og på enn en tradisjonell anorakk.

Denne glidelåsen fungerer også som lufteskår på denne siden. Vanlig langt lufteskår på den andre siden. Oppleves som en god lettvekter med gode "pusteegenskaper" og noe løs, men god passform. Passform som gir plass til et isolerende lag under.

Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å justere volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser bra og dekker godt på sidene og i halsen. Eneste ulempen med hetten er at justeringene i front sitter på innsiden av jakken slik at en må åpne jakken i halsen for å stramme hetta.

Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Jakken har god lengde i livet. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, dette er bra. En av de største fordelene med en anorakk kontra en jakke er den store lommen det blir plass til på brystet. Plasseringen gjør også at denne lommen blir lett tilgjengelig om en går med sekk. Ellers ingen lommer.

Tynt stoff som gjør at jakken kan virke kald i sterk vind, men dette er nok prisen en må betale for såpass lav vekt. Har holdt vann ute og "puster" som sagt bra.

Litt annerledes jakke, noe som nok kan appellere til enkelte bruker i dag da "alle" bruker skalljakker til daglig. Savner litt fleksibiliteten med hel glidelås i front som en jakke gir og det er litt få lommer, men ellers er dette en anvendelig, meget lett og god jakke.
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning