Test av lette skalljakker

Bergans Rask

God allrounder.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt snitt/passform og bra lengde

+ Oppleves solid

+ Generelt gode løsninger

- Litt høy egenvekt sammenlignet med de andre i denne testen

- Ermene kryper litt

GOD ALLROUNDER: Bergans Rask.

GOD ALLROUNDER: Bergans Rask. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 3200 kroner

Vekt: 630 g(str L)

Stoff: 3-lags Dermizax stretchmateriale

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Bergans Fritid AS , tel. 32 25 25 00

Spesifikasjoner

Produsent Bergans
Pris 3200

Konklusjon

Dette er ikke den absolutt letteste jakken til Bergans, men i følge Bergans den letteste som passet inn i forhold til de testkriteriene vi hadde satt. Også testet tidligere, men det er gjort noen endringer siden forrige test.

God jakke med godt snitt og fin lengde. Noe stretch i stoffet gir god passform. Liten lomme på venstre overarm og to middels høyt plasserte netting frontlommer med god størrelse, men litt korte glidelås gir litt trang åpning til for eksempel store votter.

Borrelås rundt håndledd og enhånds elastisk stramming helt nederst. Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å justere volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser bra og dekker godt i halsen, men dekker litt dårlig på sidene.

Ermene kryper litt opp over underarmene ved store armutslag. Lange lufteskår under armene. Generelt godt snitt som gir rom for et isolerende lag under jakken. Gode luftemuligheter og holder fukt ute.

Stilren, behagelig og lun jakke som er et meget godt valg om en er ute etter en jakke som skal brukes like mye til daglig bruk som på fjellet. Er du ute etter en skikkelig lettvekter er det imidlertid andre jakker som egner seg bedre.

Se hvilke nettbutikker som selger Bergans Rask billigst:
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning