Test av lette skalljakker

24 twentyfour Boston 2-layer jacket

God til daglig bruk.

Publisert Oppdatert
TIL DAGLIG BRUK: 24 twentyfour Boston 2-layer jacket.

TIL DAGLIG BRUK: 24 twentyfour Boston 2-layer jacket. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 999 kroner

Vekt: 630g (str L)

Stoff: HybriTex, 2-lags

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Next Sport as , tel. 93 07 20 07

Spesifikasjoner

Produsent 24 twentyfour
Pris 999

Konklusjon

24 er en av de "nye" norske merkene som selger godt. Utfordrer nok i første omgang de noe rimeligere merkene.

Boston har et såkalt 2-lags stoff med løsthengende netting innenfor.

Hetten har justeringer som er helt greie å operere, men gir ikke like bra passform som på de beste jakkene. Den har så godt som ikke noe skjerm og dekker generelt for dårlig på sidene, men dekker imidlertid godt i halsen.

To lave frontlommer i "normal" stikklommestørrelse til lommebok og mobil, men litt små til å få plass til votter, lue, skifeller også videre. En lomme på venstre overarm med god størrelse.

God lengde på jakken. Armene har i utgangspunktet god lengde, men kryper opp over underarmene ved aktiviteter der en strekker på armene, for eksempel sykkel, ski også videre.

Jakken har ikke lufteskår. Borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Et relativt "r ett" snitt og en "smal" jakke som gir noe dårlig plass til et isolerende lag under. Vi prøvde å gå opp en til to størrelser for å få bedre plass til en fleecejakke under, men da passet jakken ikke på andre måter. Jakken må altså prøves slik at du vet om den passer til deg.

Har holdt vann ute i testperioden, men vi har merket godt at membranen ikke "puster" like godt som de andre membranene som er brukt på de andre jakkene i denne testen.

En rimelig og pen jakke med et rent design. Dette er en jakke som passer til bruk som "allværsjakke" til daglig bruk og ikke til aktiviteter som krever mer bevegelse og intensitet.

Jakken har også et såpass "smalt" snitt at en må være påpasselig når en prøver jakken. Prøv den med en genser eller fleecejakke under.

Om jakken passer deg og du er ute etter en jakke kun til daglig bruk ut over høsten er dette et helt greit valg, ikke minst med tanke på pris. Er du imidlertid ute etter en jakke til mer aktiv bruk bør du nok styre unna akkurat denne modellen fra 24.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning