Test av lette skalljakker

Tierra Pacman Jacket

Godt utstyrt Paclitejakke.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Generelt gode løsninger

+ Gode pusteegenskaper

+ Gir god bevegelsesfrihet

- Små i størrelsene

- Blir litt tung sammenlignet med de andre i Paclite

GODT UTSTYRT: Tierra Pacman Jacket.

GODT UTSTYRT: Tierra Pacman Jacket. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 2999 kroner

Vekt: ca 400g(str XXL)

Stoff: GoreTex Paclite, GoreTex Paclite stretch

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Fenix Outdoor AS. Tel. 61 24 69 00

www.tierra.se

Spesifikasjoner

Produsent Tierra
Pris 2999

Konklusjon

Tierra har stort fokus på klatring og jakkene vi har hatt inne til test fra Tierra har generelt vært små i størrelsene. Vi måtte gå opp en til to tørrelser i forhold til det vi bruker til vanlig for å få store nok jakker. Dette går selvsagt noe ut over passformen ellers med litt for lange ermer også videre.

Til å være en jakke i Paclite er Pacman en litt tung, men godt utstyrt jakke. Hette med gode justeringsmuligheter som gjør det enkelt å juster volum og å få den til å sitte godt. Den følger hodets bevegelser meget bra og dekker godt i halsen, men dekker litt dårlig på sidene.

To høye frontlommer med god størrelse og to innvendige nettinglommer, en stikk og en med glidelås. Grei borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken.

Jakken har generelt god lengde i livet. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, dette er bra. Lufteskår under armene, ikke av de lengste, men greie. Har holdt vann ute og "puster" godt. Stretchpanerer i sidene for bedre passform og bevegelsesfrihet.

Jakken har et kroppsnært snitt og er liten i størrelsene. Testerne som har vært med i testen har relativt normal kroppsbygning, men vi måtte som sagt gå opp en til to størrelser for å få jakker som også gav plass til et isolerende lag under.

Dette gir selvsagt ikke optimal passform med tanke på for eksempel lengde på ermer og vidde i livet. Bortsett fra dette er jakken et stilig og godt produkt.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning