Test av lette skalljakker

Tierra Ridge Jacket

Godt utstyrt Paclitejakke.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bortsett fra hetta - generelt gode løsninger

+ Gode pusteegenskaper

+ Gir god bevegelsesfrihet

- Små i størrelsene

- Ikke optimal hette

GOD HYBRID: Tierra Ridge Jacket.

GOD HYBRID: Tierra Ridge Jacket. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 3999 kroner

Vekt: ca 500g(str XXL)

Stoff: GoreTex Paclite, GoreTex Pro Shell, stretch

Egen damemodell: Ja

Kjøpsinformasjon: Fenix Outdoor AS. Tel. 61 24 69 00

www.tierra.se

Spesifikasjoner

Produsent Tierra
Pris 3999

Konklusjon

Tierra har stort fokus på klatring og jakkene vi har hatt inne til test fra Tierra har generelt vært små i størrelsene så vi måtte gå opp en til to størrelser i forhold til det vi bruker til vanlig for å få store nok jakker. Dette går selvsagt noe ut over passformen ellers med litt for lange ermer også videre.

Rigde er en teknisk jakke hvor det er brukt 3-lags ProShell på utsatte steder, stretch i sidene for god bevegelsesfrihet og 2-lags Paclite på resten. Dette fungerer bra.

Hetten har en god skjerm, dekker godt i halsen og justeringsmulighetene er enkle å betjene, men den er vanskelig å "justere bort fra øynene" og dekker litt dårlig på sidene. To høye frontlommer med god størrelse og en innvendige nettinglomme med glidelås.

Grei borrelås rundt håndledd og elastisk stramming helt nederst på jakken. Jakken har generelt god lengde i livet. Armene tåler store utslag uten at de kryper opp over underarmen, dette er bra.

Lufteskår bak på overarm og i brysthøyde i front, noe som fungerer bra. Har holdt vann ute og "puster" godt. Refleksdetalj på hetten.

Testerne som har vært med i testen har relativt normal kroppsbygning, men vi måtte som sagt gå opp en til to størrelser for å få jakker som også gav plass til et isolerende lag under. Dette gir selvsagt ikke optimal passform med tanke på blant anne lengde på ermer og vidde i livet.

Tierra bør nok også jobbe litt med justeringen av hetta på denne modellen. Bortsett fra dette er jakken et stilig og ikke minst spennende produkt.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning