Test av kokeapparater

MSR XGK EX

Forbedret utgave av velkjent modell.

MSR XGK EX

MSR XGK EX Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Brensel: Bensin, parafin og diesel
  • Vekt (brenner og pumpe): 390 g

Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 1999

Konklusjon

Kompakt, stabil og solid brenner med høy effekt. En av de beste i testen på vannkoking, men noe dårlig effektregulering og meget konsentrert flamme gjør den mindre egnet til f.eks. matlaging. Brenner bensin og parafin meget bra. To ulike dyser som er enkle å skifte. Gode kjelestøtter. Enkelt vedlikehold. Høyeste støynivå i testen. Kan brenne noe urent. Trenger godt med forvarming i streng kulde. Kan oppstå lekkasje mellom pumpe og flaske ved streng kulde. Den mest solide brenneren i testen. Sikkert valg til vinterekspedisjoner hvor det viktigste er snøsmelting og driftssikkerhet.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning