Test av kokeapparater

Primus Gravity MF

En god brenner, men ikke til de tøffeste vinterturene.

Primus Gravity MF

Primus Gravity MF Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Brensel: Bensin, parafin og gass
  • Vekt (brenner og pumpe:) 370 g

Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

Spesifikasjoner

Produsent Primus
Pris 1499

Konklusjon

Lett og forholdsvis kompakt. Meget god fordeling av flammene gir brenneren god "praktisk" effekt til matlaging. Solid, presis pumpe, god effektjustering. Brenneren står støtt, kan enkelt skrus fast til en plate. Stødige og gode kjelestøtter. Fungerer særdeles bra med gass, men en del soting rundt dysen ved bruk av flytende drivstoff. Vanskelig å beregne riktig mengde drivstoff til forvarming. Viktig å lette trykket på flasken før du kobler pumpen fra drivstoffslangen, hvis ikke får du lett lekkasje av drivstoff. Dette gjøres ved å skru pumpen ut av flasken. Verktøyet kunne vært bedre. Ikke like solid konstruksjon som de andre i denne testen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning