Test av kokeapparater

82 Optimus Nova

Brenner rent, god effektjustering og rask forvarming.

82 Optimus Nova

82 Optimus Nova Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Brensel: Bensin, parafin og diesel
  • Vekt (brenner og pumpe:) 445 g

Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

Spesifikasjoner

Produsent Optimus
Pris 1699

Konklusjon

Kompakt og solid. Bråker noe, men mindre enn f. eks Xgk og Omnifuel. Ikke av de beste på effekt, men OK. Trenger ikke å skifte dyse. Brenner bensin og parafin bra, diesel som nødløsning. Enkel rensing av dyse ved hjelp av en magnetnøkkel - kan utføres mens brenneren er i gang. Kan tilpasses stormkjøkken. Stabil og bra støtte for kjeler. Vindskjerm følger med. Kobling mellom flaske og drivstofflaske blir tung å presse inn ved streng kulde. Et tips er å smøre hurtigkoblingen med olje. Viktig å lette trykket på flasken før du kobler pumpen fra drivstoffslangen, hvis ikke får du lett drivstoffsprut fra hurtikoblingen. Bortsett fra noe trøbbel med hurtigkoblingen mellom flaske og drivstofflaske, er dette en meget bra brenner.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning