Test av kokeapparat - multifuel-brennere:

MSR XGK EX

Bråker mye, men driftssikker, meget solid og tenner alltid.

BRENNER: Villmarksliv har testet åtte kokeapparater som kan bruke flere forskjellige drivstofftyper, såkalte multifuel-brennere.

BRENNER: Villmarksliv har testet åtte kokeapparater som kan bruke flere forskjellige drivstofftyper, såkalte multifuel-brennere. Foto: FOTO: Tungen/Aktivt testteam

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

MSR XGK EX

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: kr 2499,-

Brensel: Bensin, parafin, diesel, etc. (to ulike dyser)

Vekt (brenner og pumpe): 395 g

Annet: Brenner, pumpe, vindskjerm, varmereflektor (underlagsmatte), verktøy, pakning, smøremiddel og oppbevaringsveske inkl.

Ikke den beste til matlaging, mye pga. dårlig effektjustering. Står støtt og har ok kjelestøtter. God bruksanvisning på norsk. Få ekstrapakninger følger med. Litt kort og stiv brennstoffslange. Må skifte dyse om en skal brenne annet enn bensin - kan ikke bruke gass. Enkel rensing av dyse ved å riste brenneren. Pumpa er av plast, men vi ingen problemer under bruk. Enkel og god forvarming og enkelt skifte av dyse. Går ikke å vende flaska for å slukke brenneren/tømme tanken for trykk, men god lukkeventil som gir minimalt med drivstoffsøl, selv om en kobler fra slangen mens det er trykk på flaska. Viktig å stenge ventilen ved pumpa og la brennstoffet som er i slangen brenne ut før en slokker. Brenner stabilt, også på lav effekt.

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 2499

Konklusjon

Bråker mye, men driftssikker, meget solid og tenner alltid.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Se flere tester fra Klikk.no:

Her er alle testvinnerne fra 2011

Test av kokesystemer

Vi har testet 19 multiverktøy

Test av teltlykter

Test av knivskjerpere
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning