Test av hodelykt til sykling og trening

Light & Motion Seca 900 Race

Sykkellykt helt i toppsjiktet

TOPPKARAKTER: Light & Motion Seca 900 Race.
TOPPKARAKTER: Light & Motion Seca 900 Race. Foto: Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Light & Motion Seca 900 Race

Lysstyrke oppgitt: 950 lumens

Vekt lyktehus: 150g

Batteri brukt i testen: Litium, 11,1V/ 350g

Ladetid: 2,5 timer(smart lader)

Batteri, levetid: 2,5 timer ved høy, 10 timer lav

Styrefeste: Ja

Hjelmfeste: Ja

Hodebånd: Ja, men ekstrautstyr

Annet: God batterilader. Ultra versjon med bedre batteri koster 6999 kroner.

Stilig lykt som leverer meget bra. Totalt 6 Led. Lykten monteres kjapt og enkelt uten bruk av verktøy.

Super sykkellykt

Den er fantastisk å ha på sykkelstyret og burde gi mer enn nok lys til selv de mest kresne rytterne. Lykten gir en av de kraftigste lyskjeglene av de lyktene som er med i testen og har en meget god spredning som gjør den meget behagelig å bruke i de aller fleste situasjoner, for eksempel ser en godt inn i svinger på kronglete stier.

Vi er ikke like godt fornøyd når det gjelder løsningen for å bruke Seca 900 som hodelykt. Den sitter forholdsvis godt på hodet osv, men vi mener løsningen burde hatt bedre muligheter til å justere vinkelen på lyskjeglen i forhold til hodet og det er andre som rette og slett har bedre løsning på hodebåndet.

Batteriet festes på ramma med en brei og lang reim - fungerer upåklagelig.

Grei bryter

Bryteren er stor nok til å enkelt "treffe" når en har på hansker og den har et tydelig "klikk" når den trykkes på. Litt vanskeligere å føle seg frem til bryteren når lykten brukes som hodelykt, men plasseringen gjør den likevel grei å operere etter litt bruk.

Bryteren har to ulike modi:

  • Cruise mode - trykk en gang for å slå på. Starter opp med høyeste lystyrke, bytter mellom høy, medium, lav og blinking ved enkle trykk. Press og hold for å slå av.
  • Race mode - hold ned knappen i 2 sekunder - slår seg på med full styrke - skifter da mellom kun høy og lav styrke med enkle trykk på bryteren. Når lykten er slått på har den et sentrert lyspunkt på bryteren - smart.

Selve lykten i seg selv er fantastisk, men løsningen for å bruke den som hodelykt kunne vært bedre. Anbefales generelt, men spesielt om du først og fremst er ute etter en sykkellykt som også kan brukes som hodelykt. Som ren sykkellykt står denne til en soleklar 6-er, men den får likevel totalt en 5-er fordi den ikke egner seg like godt som hodelykt.



Denne saken ble første gang publisert 24/10 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også