Test av hodelykt til sykling og trening

Lupine Betty X Pro

Best i test!

VI ANBEFALER: Lupine Betty X Pro.
VI ANBEFALER: Lupine Betty X Pro. Foto: Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Lupine Betty X Pro

Lysstyrke oppgitt: 1500 lumens/23W

Vekt lyktehus: 170g

Batteri brukt i testen: Litium, 7.2V, 7.5 Ah/ 300g

Ladetid: 4 timer (smart lader)

Batteri, levetid: 3 timer ved høy, 42 timer ved lav standard innstilling 5% (kan endres til 1%, 40%, 60%)

Styrefeste: Ja

Hjelmfeste: Ja, men ekstrautstyr

Hodebånd: Ja

Annet: Programmerbar styringsenhet (av/på knapp - dimmer)

Solid og stilig lykt med generelt meget gode løsninger for bruk både på hodet eller på styret. Totalt 7 Led.

Lykten monteres kjapt og enkelt på sykkelstyret eller hodet uten bruk av verktøy. Dette er den lykten som leverer den desidert sterkeste lyskjeglen, men det er nok et par av de andre som har noe bedre spredning, for eksempel Seca 900. Dette merkes spesielt på kronglete stier hvor en ikke ser like bra inn i svingen som på de lyktene som er best på dette.

Bra totalløsning

Denne lykten gir en meget bra totalløsning da den etter våre erfaringen fungerer meget bra både som hodelykt og som sykkellykt montert på styret.

Batteriet sitter relativt godt fast på sykkelramma, men har du rør på ramma med stor diameter bør du vurdere å bruke en ekstra reim.

Lykten opereres ved hjelp av en programmerbar av/på knapp som sitter i enden av en kabel med cirka 20 cm lengde fra lyktehuset. Dette gjør det mulig å montere bryteren nært hendene på sykkelstyret eller midt oppe på hodet når den brukes som hodelykt. Enkel å bruke/finne.

Enkel og grei bryter

Bryteren er belyst slik at den er lett å se i mørket og den er godt markert slik at den er grei å finne med hansker/votter. Fra fabrikk er den programmert til 100 prosent ved full styrke og 5 prosent ved lav. Lav kan endres. Mulige modi - høy, lav og SOS.

Alt i alt en meget god og anvendelig lykt. Enkelt vil nok mene at andre lykter vil fungere bedre på sykkelstyret, men totalpakken som Betty X Pro leverer er det få andre som matcher. Som ren hodelykt står denne til en klar 6-er.



Denne saken ble første gang publisert 24/10 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også