Test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Eureka K2 XT

Meget godt ekpedisjonstelt.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Eureka
Pris 6000

Konklusjon

Godt, stabilt og solid. Raskt oppsett til å være kuppeltelt. Selvstående konstruksjon, men greit å få ned to til fire plugger før en starter å tre stengene - alt etter vindforholdene.

Teltet står godt med tre plugger på ytterteltet. Fem stenger (4 +1) - ikke noe problem å skille dem fra hverandre. Innerteltet må settes opp først. Kunne vært greit med en fargemerking på klipsene som fester overduken slik at det hadde vært enklere å se hvor en skal starte - merker dette spesielt om en skal sette opp teltet alene og det er dårlig lys.

Gode plugger og barduner - godt med plugg- og bardunfester - godt størrelse på pakkposen.

Teltet har åpning i begge kortender og glidelås både på høyre og venstre side i enden med det største forteltet. Du kan rulle opp fronten om du ønsker - bra.

To gode ventiler i tak og en lavere ventil i fortelt (ved hovedåpning) - bra, men finkornet snø kan komme inn her. Takventilene kan lukkes og åpnes fra innsiden - bra!

Glidelåsene i døråpningene er toveis slik at disse i en viss grad kan brukes til ventilering. Vindu i front. Stormmatter på kortenden, rundt forteltet ved hovedåpning.

Store felt i tak og vegger i mesh - gir god lufting på varme dager. Mange oppbevaringslommer og festepunkt til tørkesnor, lampe, nettinghylle. I praksis kun det største forteltet som kan brukes til oppbevaring av utstyr - grei plass til to, kanskje tre, sekker, men da er det fullt.

Høyden i forteltet er på ca 70-80 cm og skrår sterkt slik at det i praksis er vanskelig med matlaging i forteltet - i alle fall med primus. God sittehøyde i hele innerteltet.

Generelt et gjennomført meget bra og solid telt. Ikke det beste med tanke på vanntetthet, men OK.

Savner et fortelt med bedre plass og høyde, men til gjengjeld meget god plass inne i innerteltet - sekskantet grunnflate med hele 2,6 meter på midten - noe som gir god plass til utstyr og plass til tre personer om en tilpasser seg noe.

Et ypperlig helårs telt til bruk på tøffe turer. Veldig lik i indre mål og litt tyngre enn f.eks VE-25, men noe rimeligere. Helt klart en av våre favoritter på krevende turer. Om VE-25 blir for dyrt for deg er K2 et meget godt valg nr 2.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning