Test av gummistøvler

Viking Elk hunter

Forseggjort høy støvel der testmodellen dessverre mangler gelenk og er for stiv over vristen.

GUMMISTØVEL: Klikk Helse og Villmarksliv har testet 14 par gummistøvler for turbruk.

GUMMISTØVEL: Klikk Helse og Villmarksliv har testet 14 par gummistøvler for turbruk. Foto: FOTO: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Viking Elk hunter

Viking Footwear A/S, www.vikingfootwear.com

Pris: kr 1299,-

Vekt per par (43): ca. 2070 gram

Effektiv høyde på skaftet: 40,3 cm

Størrelser: 37-46

Spesifikasjoner

Produsent Viking Footwear
Pris 1299

Konklusjon

Tolags lettvekt naturgummi. Rillet forsterking over framsiden av ankelen, hælen er avrundet, rillene på hælen er trukket ca. 5 cm opp bak på hælen. 13 cm dyp strammekile bak på skaftet.

Strammebåndet er fast og låses med klemlås. En vandring på ca. 9 cm gjør det mulig å stramme godt til rundt leggen. Sålen er Vikings UGC-såle, som gir grep i alle retninger.

Meget godt feste på sleip bakke og hardpakket snø, midt på treet på hardt og isete underlag. Anatomisk formstøpt innersåle med myk sone under senter av foten, hardere sone rundt kantene. Innlagt geldemping under hælen. Innsving bak ved hælen (hælsete), sitter godt på foten. Riller og kick-heel, likevel blant de tyngste å få av og på. Brukbar støtte rundt ankelen.

Stabil såle som gir god støtte til foten, men i stiveste laget til f.eks. bilkjøring, dels p.g.a. Forsterking foran på vristen. Den gjør denne delen av skaftet stivt, og kantene av forsterkningen kan gnage mot vrist/ ankel, særlig i ulendt terreng og når det er kaldt.

Testmodellen mangler gelenk og bøyer seg midt under foten i stedet for ved tåballene (gelenk er lagt inn på senere modeller). Brukbart varm.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning