Test av gummistøvler

Muck Muckmaster mid grønn

En suveren hverdagsstøvel.

GUMMISTØVEL: Klikk Helse og Villmarksliv har testet 14 par gummistøvler for turbruk.

GUMMISTØVEL: Klikk Helse og Villmarksliv har testet 14 par gummistøvler for turbruk. Foto: FOTO: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Muck Muckmaster mid grønn

Sandefjord skofabrikk, www.sandefjordsko.no

Pris: kr 999,-

Vekt per par (43): ca. 1860 gram

Effektiv høyde på skaftet: 32,5 cm

Størrelser: 37-48

Spesifikasjoner

Produsent Sandefjord skofabrikk
Pris 999

Konklusjon

En halvhøy modell hovedsakelig i 5 mm neoprengummi. Øvre del av skaftet er kledd med spandura og er tøyelig og fleksibelt. Nedre del av støvelen er kledd med gummi.

Ekstra forsterkninger rundt hæl og over tær/vrist. Tåforsterkningen er kraftig. Sålen er rukket opp bak på hælen og fungerer som en ekstra beskyttelse samt kick-heel. Ingen justerbar stramming øverst på skaftet, men en elastisk krage på ca. 1,5 cm som tetter rundt leggen. Dette medfører mindre fleksibilitet når det gjelder lufting og at buksa ofte må træs utenpå støvleskaftet.

Kragen gnager på leggen når man går mye med støvlene. Enkel innleggssåle av 6 mm tykk Nitro- Cel. Muckmaster er blant de varmeste støvlene.

Enkel å ta på og av. Både såle og nedre del av støvelen er blant de stiveste og mest ufølsomme i testen. Feste i bløtt terreng er godt, men på hardt og isete underlag har den testens dårligste grep. Godt hælsete gjør at støvelen sitter godt på foten til tross for stiv utforming.

Mangler avstiving av gelenk, så når sålen belastes, bøyer den seg helt bak mot hælen. Lesten er romslig, men støvlene er litt små i størrelsen. Lite problemer med fukt i støvlene under bruk.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning