Test av dunjakker

Mammut Ambler Hoodes jacket

En god allroundjakke.

GOD ALLROUNDER: Dunjakken fra Mammut er en god allrounder, men enkelte områder på armene, spesielt rundt albuen kan bli litt tynne.

GOD ALLROUNDER: Dunjakken fra Mammut er en god allrounder, men enkelte områder på armene, spesielt rundt albuen kan bli litt tynne. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

IKKE AV DE STØRSTE: Dunjakken er ikke av de største og mest solide i denne testen, men et godt kompromiss mellom vekt, isolasjon og pakkevolum.

IKKE AV DE STØRSTE: Dunjakken er ikke av de største og mest solide i denne testen, men et godt kompromiss mellom vekt, isolasjon og pakkevolum. Foto: Foto: John Arne Tungen

Totalvekt i størrelse L: Cirka 1000 gram.

Dun: 90 prosent.

Fyllvekt: Cirka 300 gram.

Dunspenst: 800 cuin US.

Annet: Bokskonstruksjon.

Kjøpsinformasjon: Ajungilak AS, telefon 23 14 37 00.

Spesifikasjoner

Produsent Ajungilak AS
Pris 4000

Konklusjon

Meget god jakke. God lengde, gode løsninger og meget god dunkvalitet som sammen med mykt ytterstoff gir en lett jakke med lite pakkevolum i forhold til isolasjonsevne. Dette er meget bra.

God, fast hette som er lett å justere. Kun justering bak på hetta, men dette fungerer bra. Dekker ikke like godt på sidene som de beste, men det er ok. Når hetta ikke er i bruk, gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet.

Behagelig, bredt felt med børstet mikrofiber rundt hele nakken og inn mot hake/hals.

Vindbeskyttet glidelås i front med vindklaff på innsiden. To lave frontlommer (noe isolerte) og en brystlomme, alle med glidelås og «vanlig» lommestørrelse, men litt små til for eksempel store votter.

Tre store, innvendige nettinglommer i elastisk mesh, én med glidelås, gir god plass til å oppbevare ting på innsiden av jakken.

Elastisk stramming helt nederst, borrelås og noe elastikk rundt håndledd. Ekstra beskyttelse mot fukt, smuss og slitasje på skuldrer, nedre del av jakken og underarmer.

Ikke av de største og mest solide, men et godt kompromiss mellom vekt, isolasjon og pakkevolum.

Enkelte områder på armene, spesielt rundt albuen kan bli litt tynne.

God allroundjakke.Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning