Destinasjon Gautefall krever penger for å lage skiløyper

Tar bompenger for skiløypa

To tusen i året skal det koste å gå på ski.

Her i Eggedal i Buskerud er det fortsatt gratis å gå på ski.

Her i Eggedal i Buskerud er det fortsatt gratis å gå på ski. Foto: Johansen, Erik/ Scanpix

Publisert Oppdatert

Skal du gå på ski i Gautefall i Drangedal må du ut med 2000 kroner i året for å gå på oppkjørte løyper, melder NRK Telemark.

Det er selskapet Destinasjon Gautefall som krever dette i et brev de har sendt ut til hytteeiere i området.

Det er blitt sparetider for selskapet og de informerer derfor hytteeiere i området at de ikke lenger kan kjøre opp opptil 15 kilometer langrennsløyper. Derimot vil selskapet fortsette å preparere en ny løype for siskyting. Og det er de som ønsker å benytte denne som må betale ifølge selskapet.

- Jeg tror at selskapet er på ville veier her. Jeg tror dette er i strid med friluftsloven, sier Morten Johannessen, avdelingsleder i miljøvernavdelingen hos fylkesmannen i Telemark.

Friluftsloven slår blant annet fast dette: "I utmark kan enhver ferdes til fots hele året, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet. (...) I innmark kan enhver ferdes til fots i den tid marken er frosset eller snølagt."

Direktør Steen Rytter Jensen i Gautefall sier til NRK at de ikke har fått negative reaksjoner og gjør det fordi de har mistet støtten de fikk tidligere.

- Det er dyrt å kjøre opp løyper, og hytteeiere sier de kan forstå det, sier han til NRK.

Varden har tidligere skrevet om det ny skiskytteranlegget som koster 30 millioner kroner å bygge. Destinasjon Gautefall hadde i fjor en omsetning på 55 millioner kroner og gikk 1.3 millioner i overskutt etter skaff. De hadde et driftsresultat på over 12 prosent.

LES OGSÅ: Sett slalomski på 3-åringen.

Hva synes du. Er det greit å ta betalt når et privat firma kjører opp løypene? Si din mening i feltet under.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning