Supersentrale Drottningsgatan

PUSSER OPP: Drottningsgatan er en gammel traver som i den senere tid har gjennomgått en real ansiktsløftning

PUSSER OPP: Drottningsgatan er en gammel traver som i den senere tid har gjennomgått en real ansiktsløftning

Publisert Oppdatert
MIKS: Svenske og internasjonale merker i en stilfull miks.

MIKS: Svenske og internasjonale merker i en stilfull miks. Foto: Foto: Awesome Rags

Kommer du fra Arlanda er sjansen stor for at du ender på sentralbanestasjonen Stockholm C, og herfra er det gangavstand til de største og mest praktiske knutepunktene. Mange ligger langs Drottningsgatan, en gammel traver som i den senere tid har gjennomgått en real ansiktsløftning. Plott inn høydepunktet med en gang; det aldrende Pub-senteret er blitt åsted for en ny "shopping movement". I Paris har den ultratrendy altmuligbutikken Colette vært motebransjefolks "hemmelige" jordbærsted i årevis, og i 3. etasje på Pub har Stockholm fått sin variant: Awesome Rags. Her har Nina Persson fra Cardigans sitt eget secondhandhjørne som hun jevnlig fyller opp med morsomme funn fra hele verden - i tillegg til merker som svenske, nyklassiske Pour, danske Mads Nørgaard, Fifth Avenue Shoe Repair, Pepe Jeans, Resteröds, den oppdaterte og (bittelitt) nedprisede Burberry-labelen Thomas Burberry, Fred Perry og J. Lindeberg Jeans, pluss gadgets, bøker og hatter, skjerf og tilbehør.

Adresse: Drottningsgatan 63/Kungsgatan 47

Lengre ned mot Sergels Torg ligger Brothers, en rikholdig og mellomsjiktpriset butikk med merker som Cottonfield, Dockers og dressmerket Riley. Brotherskjeden har nylig lansert såkalte mannlige "depå'er", altså skjønnhetspleie for menn, i enkelte av sine utsalg - deriblant dette.

Adresse: Drottningsgatan 53

Skulle Drottningsgatan mot alle odds skuffe deg, er det heller ikke langt ned til Stockholmsinstitusjonen over alle; varehuset NK med shopping i klassisk stil.

Adresse: Hamngatan 18-20

"HEMMELIG": Awesome Ragn er blitt et "hemmelig" jordbærsted for de moteinteresserte.

"HEMMELIG": Awesome Ragn er blitt et "hemmelig" jordbærsted for de moteinteresserte. Foto: Foto: Awesome Rags

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning